Έπιασε... «13άρι» και συνεχίζει

Written by  Δεκ 06, 2015

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με την ΑΕΚ με 79-71 και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα πήρε την 13η σερί νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανέβηκε στο 8-1 και έμεινε μόνος στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Ματ Λοτζέσκι, αλλά και υπό το βλέμμα του νέου αποκτήματος, τον Σον Τζέημς που ανακοινώθηκε λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, βραβεύθηκε ο Δημήτρης Κατσίβελης για την προσφορά του στα χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και κυρίως για την συμμετοχή του στις back to back κατακτήσεις της Ευρωλίγκας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας στηρίχθηκαν και πάλι στην πιεστική τους άμυνα, η οποία τους έδωσε σε πολλά σημεία της αναμέτρησης την ώθηση για να παίρνουν μεγάλες διαφορές, τις οποίες δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν και να φτάσουν στη νίκη.

Από την άλλη, η ΑΕΚ που αγωνίστηκε χωρίς τον Ντούσαν Σάκοτα,  ξεκίνησε, όπως συνηθίζει, άσχημα την αναμέτρηση και με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να είναι αρκετά περιορισμένος στο πρώτο μέρος - πριν από το ξέσπασμά του στο δεύτερο – βρέθηκε να κυνηγάει από το ξεκίνημα και ουσιαστικά, δεν απείλησε πραγματικά τους «ερυθρόλευκους», γνωρίζοντας τελικά την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός κράτησε την ΑΕΚ χωρίς πόντο για περίπου 4’ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και «σημαδεύοντας» το miss match του Μάντζαρη με τον Κούπερ, προηγήθηκε με 9-0, παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού. 

Έχοντας εγκλωβίσει το βασικό επιθετικό «όπλο» της «Ένωσης», τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να φτάσει στο καλάθι, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά και να φτάσει στο τέλος του δεκαλέπτου στο 17-9.

Με τους φιλοξενούμενους να βελτιώνουν αισθητά την άμυνά τους και τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν χωρίς να έχουν ιδιαίτερα καθαρό μυαλό, η ΑΕΚ έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο, μείωσε σε 24-22 στο 15’ και φάνηκε να έχει αποσυντονίσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα, τον Βαγγέλη Μάντζαρη να σκοράρει «κατά ριπάς» και να αμύνεται εξαιρετικά και τον Γιάννη Αθηναίου να προσφέρει χρήσιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά, την έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (37-26 στο 19’) και το ημίχρονο έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 41-32.

Παίρνοντας ενέργεια από την άμυνά του, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και ανέβασε γρήγορα την διαφορά στο +15 (50-35 στο 23’) και έγινε το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Με τη διαφορά να έχει φτάσει ακόμα και το +19 (59-40), ο Ολυμπιακός έφτασε στο 59-43 στο τέλος του δεκαλέπτου και το μόνο που απέμενε ήταν να διατηρήσει τη διαφορά για να φτάσει σε μία ακόμα νίκη.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να αντιδράσει για την ομάδα του, πετυχαίνοντας 12 συνεχόμενους πόντους, η ΑΕΚ που, παράλληλα, βελτίωσε εντυπωσιακά και την άμυνά της, μείωσε σε 66-57 και έδειξε έτοιμη να… επιστρέψει στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 14 (75-61) και κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έκανε ένα μικρό σερί για να μειώσει σε 75-67 και ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη με 79-71 που τον φέρνει στο 8-1 στο Πρωτάθλημα και ρίχνει την «Ένωση» έπειτα από ένα σερί επτά συνεχόμενων νικών στο 7-2 και στην τέταρτη θέση, ισοβαθμώντας με τον Άρη.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και συνέχισε την εκπληκτική σεζόν του, σημειώνοντας 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και, παρά τα 0/7 τρίποντά του συμμετείχε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού των Πρωταθλητών. Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 1 λάθος, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 12 πόντους και ο Γιάννης Αθηναίου είχε 10 πόντους.

Από την ΑΕΚ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι με διαφορά ο καλύτερος όλων με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ οι νεοφερμένοι Ντι Τζέι Κούπερ και Μάλκολμ Άρμστεντ είχαν από 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 41-32, 59-43, 79-71

oly-aek

oly-aek2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.