Εδραιώνεται ο Άρης, έχασε έδαφος ο ΠΑΟΚ, νίκες για Αρκαδικό, Ρέθυμνο, Κολοσσό

Written by  Δεκ 06, 2015

Ο Άρης διεύρυνε το καλύτερο ξεκίνημά του στην BasketLeague, ανεβαίνοντας στο 7-2, διατηρώντας σημαντικό προβάδισμα για την τρίτη θέση, νίκη στο ντέρμπι των νεοφώτιστων για τον Αρκαδικό, ο Απόλλων Πάτρας διέκοψε το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ, στην τελευταία θέση «βυθίζεται» η Καβάλα.

 

Ο Άρης συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα και με την νέα νίκη του επί της Κηφισιάς με 81-68, ανέβηκε στο 7-2 και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Δημήτρη Πρίφτη, δείχνουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή περίοδο και απέναντι στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που στο τελευταίο διάστημα δεν δείχνουν να πατούν πολύ καλά, πήραν μια ακόμα νίκη που τους διατηρεί σε υψηλά επίπεδα ψυχολογίας.

Ο Οκάρο Γουάιτ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Άρη, μαζί με τον Τζερέλ ΜακΝηλ, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 16 πόντους με 3 ασίστ, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Ρομπερτ Λόουρι είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Λεωνίδας Κασελάκης 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 42-33, 61-57, 81-68

Με καλάθι του Ντέβον Σάντλερ στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε 69-68 του ΠΑΟΚ και ανέβηκε στο 3-6, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί του «Δικεφάλου του Βορρά» τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενου να έχουν σημαντικές διαφορές στη διάρκεια της αναμέτρησης και τους γηπεδούχους να αντιδρούν, να ανακτούν το προβάδισμα και στο τέλος να φτάνουν σε μια μεγάλη νίκη στην τελευταία φάση. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε την τύχη στα χέρια του, καθώς ήταν μπροστά με 65-68, όμως, ο Απόλλωνας αρχικά μείωσε στον πόντο και στο τέλος, πήρε τη νίκη με καλάθι του Σάντλερ που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Ο Αμερικανός που αποκτήθηκε πρόσφατα δείχνει να έχει εγκλιματιστεί άμεσα και πως μπορεί να βοηθήσει τους «Αχαιούς» να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, είχε 23 πόντους και 6 ριμπάουντ συνολικά εκτός από το μεγάλο καλάθι που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Μαζί και ο επίσης νεοαποκτηθείς Κέβιν Ντίλαρντ που είχε 22 πόντους, 5 ριπάουντ και 5 ασίστ.

Από τον ΠΑΟΚ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, όμως, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν απέφυγε την ήττα και το πισωγύρισμα στην προσπάθειά του να διορθώσει το κακό του ξεκίνημα.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-32, 51-48, 69-68

Ο Αρκαδικός ήταν εντυπωσιακός στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων» και απέναντι στο Λαύριο πήρε την νίκη με 98-90 και ανέβηκε στο 3-6 στην παρθενική του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +19 πριν οι φιλοξενούμενοι επιχειρήσουν να αντιδράσουν, χωρίς να καταφέρουν κάτι περισσότερο από το να μειώσουν αρκετά την τελική έκταση της διαφοράς.

Ο Ντέβον Βαν Όστρουμ σημείωσε 24 πόντους (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6/8 βολές) και ο Βασίλης Καββαδάς έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με 20 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (8/8 δίποντα, 4/4 βολές) οδηγώντας τον Αρκαδικό στη νίκη. Ο Μπράντον Γιανγκ είχε 26 πόντους για το Λαύριο, όμως, δεν ήταν αρκετοί για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει μια ακόμα νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους, την παραμονή δηλαδή στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 48-37, 74-59, 98-90

Ο Κολοσσός Ρόδου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας και με μια επιβλητική νίκη με 94-73 επέστρεψε στις επιτυχίες και παρέμεινε στο κυνήγι της πέμπτης θέσης, από την οποία φιλοδοξεί να «γκρεμίσει» τους αντιπάλους της.

Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, με τον Ρόουπ Άχονεν να προσθέτει άλλους 16, ενώ για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, ξεχώρισε ο Ντουέιν Ντέιβις με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 54-33, 73-50, 94-73

Το Ρέθυμνο δυσκολεύθηκε μόνο για το πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην ουραγό Καβάλα, της οποίας τελικά επικράτησε με 84-74 και πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να ανακάμψει από το κακό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα και πλέον, μπορεί και να «κρυφοκοιτάζει» για κάτι καλύτερο. Ο Τάιλερ Στόουν ήταν εντυπωσιακός με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Ράιν Χάροου και 15 πόντους με 3 ασίστ και 5 ριμπάουντ είχε ο Ρόλαντ Σάφτενααρ. Από την ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου, που βρίσκεται στον πάτο με 8 συνεχόμενες ήττες με την νίκη της πρεμιέρας, αυτό που έμεινε ήταν η συγκινητική προσπάθεια του Χρήστου Ταπούτου με 27 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-28, 52-43, 66-52, 84-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.