Έβγαλε την… υποχρέωση στο Λαύριο

Written by  Νοε 30, 2015

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά στο τέλος κατάφερε να αποφύγει μια οδυνηρή ήττα από το Λαύριο που κέρδισε τις εντυπώσεις και με το τελικό 72-79 παρέμειναν μόνοι και αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Οι «πράσινοι» έδειξαν χαλαρότητα και για 38’ λεπτά είδαν τον… «Χάρο» με τα μάτια τους, αφού το Λαύριο που δεν είχε τίποτα να χάσει έπαιξε χωρίς άγχος, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού», προηγήθηκε ακόμα και με 13 πόντους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασε μια «ανάσα» πριν το τέλος να διεκδικεί στα ίσια την νίκη.

Στο τελευταίο δίλεπτο μίλησε η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού που «καθάρισαν» την αναμέτρηση και έτσι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας γλίτωσαν το «έμφραγμα». Εκτός από τη νίκη, ο Παναθηναϊκός κρατάει την επανεμφάνιση του Νίκου Παππά, ο οποίος πάτησε παρκέ έπειτα από περισσότερους από έξι μήνες και χειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο.

Το Λαύριο ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και να δώσει έντονο ενδιαφέρον στο παιχνίδι από νωρίς. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στο παιχνίδι οι «πράσινοι», προηγήθηκαν με 22-9 στο 7’ και έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους.

Ο Σάσα Τζόρτσεβιτς αναγκάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος το… πήρε προσωπικά και με συνεχόμενους πόντους του βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει τη διαφορά και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 25-24.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε μπρος και θα αναλάμβανε τα ηνία της αναμέτρησης, όμως, το Λαύριο αποδείχθηκε πολύ μαχητικό και εκμεταλλευόμενο την κακή άμυνα των «πρασίνων» διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με 46-41.

Το Λαύριο ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +7 (48-41) και ο Παναθηναϊκός, «χτυπώντας» με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, μείωσε τη διαφορά, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά έπειτα από τα πρώτα λεπτά με 51-52 στο 25’ και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους «πράσινους» να έχουν οριακό προβάδισμα με 59-61.

Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι που όσο περνούσε η ώρα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον παικτών και φιλάθλων. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι το 37’ (69-69) και στο σημείο εκείνο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε για τον Παναθηναϊκό που έβλεπε να απειλείται από μια οδυνηρή ήττα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 0-7 και προηγήθηκε 69-76 στο 39’ και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αγωνία, αφού η απειρία του Λαυρίου και η κόπωση από την μέχρι τότε υπερπροσπάθεια, δεν επέτρεψαν στους μαχητικούς γηπεδούχους να ολοκληρώσουν την έκπληξη.

Το τελικό 72-79 χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη και τον αφήνει μόνο πρώτο και αήττητο στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ωστόσο, είναι η συνολική εμφάνιση των παικτών του «τριφυλλιού» που θα πρέπει να προβληματίσουν ενόψει της συνέχειας, καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολες αναμετρήσεις που θα κρίνουν την πορεία του στην Ευρωλίγκα.

Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν double-double, παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» κινδύνευσαν σοβαρά και στο τέλος γλίτωσαν χάρη στην εμπειρία και την ικανότητα των παικτών τους.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν εκείνος που κέρδισε τις περισσότερες μάχες κάτω από τα καλάθια, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζέημς Γκιστ φρόντισε με κρίσιμα καλάθια να κρατήσει την ομάδα του όρθια στα δύσκολα με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 λάθη. Στην επανεμφάνισή του, ο Νίκος Παππάς αγωνίστηκε 12:50, έδειξε ότι είναι αρκετά πίσω σε ρυθμό, αλλά το ταλέντο δεν χάνεται και κατάφερε να πετύχει 2 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από το μαχητικό Λαύριο που σίγουρα κέρδισε εκτός από τις εντυπώσεις και πολλές εμπειρίες, οι Γιανγκ, Κρουμπαλί και Γιαννακόπουλος είχαν από 14 πόντους, ενώ 13 πόντους με 7 ριμπάουντ είχε ο Νίκος Μπάρλος.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 46-41, 59-61, 72-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.