Οκ-Άρης λαμπρός, «άλωσε» το ΟΑΚΑ

Written by  Νοε 28, 2015

Ο Άρης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του μέχρι σήμερα στη χρονιά και με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε από το ΟΑΚΑ με 74-83 «γκρεμίζοντας» το αήττητο εντός των τειχών σερί της ΑΕΚ.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης έπαιξαν σπουδαία άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και «έχτισαν» μια μεγάλη διαφορά, την οποία δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν ως το τέλος και να πάρουν μια μεγάλη νίκη και με μια καλή διαφορά που ίσως παίξει ρόλο στο τέλος της σεζόν.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έδειξαν επηρεασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ήταν εξαιρετικά άστοχοι από τα 6,75 μ. (μόλις 6/29) και έχασαν την ευκαιρία να πάρουν μια νίκη απέναντι σε έναν από τους συνδιεκδικητές της τρίτης θέσης πριν ξεκινήσει το σερί των δύσκολων εκτός έδρας αναμετρήσεων με Νιζνί Νόβγκοροντ και Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εμφανή πρόθεση να παίξουν γρήγορο μπάσκετ, με τις φάσεις να εναλλάσσονται και στις δύο πλευρές του γηπέδου και το θέαμα να μην λείπει. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 10-6, ο Άρης αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 14-18 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 20-22.

Με την ΑΕΚ να έχει «σπάσει» τα καλάθια (1/13 τρίποντα) ο Άρης δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο, προηγήθηκε με 30-37, έχασε ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη διαφορά και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν το προβάδισμα με 36-41.

Ο Άρης που ήταν το απόλυτο αφεντικό στην αναμέτρηση, ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +15 (40-55), ενώ με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε άλλο… γήπεδο, ανέβασε τη διαφορά στο +20 λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (48-68) που βρήκε τις δυο ομάδες στο 53-68.

Με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να την οδηγεί, η ΑΕΚ «έσφιξε» την άμυνά της, μείωσε σε 64-73 και έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες που ζητούσαν την ολική ανατροπή. Αυτή δεν ήρθε και έτσι ο Άρης πανηγύρισε μια μεγάλη και δίκαιη νίκη με 74-83 και έκανε ένα τεράστιο βήμα στη «μάχη» της τρίτης θέσης.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Οκάρο Γουάιτ που μέχρι να αποβληθεί στα τελευταία λεπτά με 5 φάουλ πρόλαβε και πέτυχε 20 πόντους με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος, οδηγώντας τους συμπαίκτες του στη νίκη. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Τζερέλ Μακ Νηλ με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο και 3 λάθη, αλλά και ο Ντομινίκ Γουότερς με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την ΑΕΚ που εμφάνισε σημάδια κόπωσης, από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο Μαρκ Κάρτερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 3 λάθη, ο Ντι Τζέι Κούπερ στο ντεμπούτο του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την «Ένωση», σημειώνοντας 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 11 πόντους 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-41, 53-68, 74-83

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.