Επιχείρηση ανασύνταξης στον Παναθηναϊκό

Written by  Οκτ 20, 2013

Να αφήσουν πίσω τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και από Λιέτουβος για την Ευρωλίγκα επιθυμούν όλοι στον Παναθηναϊκό, που πλέον, επικεντρώνονται στις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις που ακολουθούν με Πανελευσινιακό αύριο (19:00, ΔΤ) στο ΟΑΚΑ και με Λαμποράλ Κούτσα στην Κύπρο.

 

Ο προπονητής των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης, έχει πολλούς λόγους να μην είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και την απόδοση των παικτών του, ωστόσο, έχει και αρκετές δικαιολογίες. Η μικρή περίοδος προετοιμασίας ως ομάδα και ο λίγος χρόνος που είχαν όλοι μαζί για να εφαρμόσουν τα συστήματα, σε συνδυασμό με τους πολλούς σημαντικούς τραυματισμούς κομβικών παικτών, έχουν δημιουργήσει αναταράξεις στο στρατόπεδο των νταμπλούχων Ελλάδας.

Παρ’ όλα αυτά, σε μια έμπειρη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχουν περιθώρια μεμψιμοιρίας και όλοι κοιτούν μπροστά για ένα νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τέτοια που επιτρέπει στον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκουράσει πολλούς παίκτες του, ιδίως εκείνους που ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς του. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς κρίθηκε σκόπιμο να μην μετέχει στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, προκειμένου να μην επιβαρύνει τους αχίλλειους του, καθώς, ο Κροάτης γκαρντ επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Επιπλέον, ο τεχνικός των «πρασίνων» αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που μέχρι στιγμής δεν είχαν αρκετό, έτσι ώστε αφενός να ξεκουράσει και άλλους βασικούς παίκτες, αφετέρου να τους αντέξει όλους στη φιλοσοφία και τους ρόλους τους για τη φετινή σεζόν.

Οι νταμπλούχοι ανέλυσαν ήδη τα λάθη τους στα τελευταία δύο παιχνίδια και μετά τον αυριανό αγώνα με τον Πανελευσινιακό θα επικεντρωθούν στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα με την Λαμποράλ Κούτσα, ο οποίος, λόγω της γνωστής τιμωρίας του «τριφυλλιού», θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.