Την… πλήρωσε ο Αρκαδικός

Written by  Οκτ 26, 2015

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη μια καλή εμφάνιση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και Λαμποράλ Κούτσα και ο Αρκαδικός του προσέφερε την ιδανική ευκαιρία, αφού η διαφορά δυναμικότητας επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη σεζόν.

 

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν αδιαμφισβήτητη, κάτι που αποτυπώθηκε στο τελικό 89-44 με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει σωματικά και, κυρίως, ψυχολογικά τους παίκτες του ενόψει τη δύσκολης συνέχειας.

Εκτός αποστολή έμειναν ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενώ τη θέση τους πήραν ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Επιπλέον, ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο του, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες του να παίξουν ελεύθερα και να ξεχάσουν για λίγο το κακό ξεκίνημα στη χρονιά τους.

Ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε στην δεύτερη περίοδο όταν με συνολικό επιμέρους σκορ 29-4 οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και με το σκορ στο 50-15 στο ημίχρονο το μόνο που έμενε στην υπόλοιπη διάρκεια ήταν να μείνουν προσηλωμένοι στον αμυντικό τους προσανατολισμό και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τους αυτοματισμούς τους στην επίθεση, άτι που και ο ίδιος ο κ. Σφαιρόπουλος ζήτησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Ματ Λοτζέσκι συνέχισε με φόρα από τη Βιτόρια, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 4/6 τρίποντα, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο εορτάζων Δημήτρης Αγραβάνης, που τελείωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, που μέχρι σήμερα είχε συνολικά 0/12 τρίποντα σε όλες τις αναμετρήσεις, προσέφερε επιτέλους μια καλή εμφάνιση με 13 πόντους και 3/6 τρίποντα, δείχνοντας ότι μπορεί να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης ο Ντάνιελ Χάκετ με 7 πόντους και 5 ασίστ, ο Γιάννης Αθηναίου με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά και ο Οθέλο Χάντερ με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από τον Αρκαδικό, που γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα και δεν έχει ακόμα γευθεί τη χαρά της νίκης στη μεγάλη κατηγορία, κορυφαίος με διαφορά ήταν ο Φώτης Λαμπρόπουλος με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να ξεχάσει την αναμέτρηση, να χαλαρώσει και να εκμεταλλευτεί τις μέρες που απομένουν ώστε να παρουσιαστεί την Παρασκευή στην Ιταλία απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο περισσότερο έτοιμος για να διεκδικήσει τη νίκη και να κάνει και στην Ευρωλίγκα ένα νέο ξεκίνημα.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 50-15, 71-33, 89-44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.