Ο MVP Λουκάς και η ιστορική πρώτη νίκη του Λαυρίου

Written by  Οκτ 24, 2015

Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εύκολα των Τρικάλων στο ΟΑΚΑ και έκανε το 3/3 στη φετινή BasketLeagueΣΚΡΑΤΣ. Ιστορική πρώτη νίκη για το Λαύριο με ένσταση από την Κηφισιά, μεγάλες εκτός έδρας νίκες από Κόροιβο και Κολοσσό.

 

Μπορεί στην Ευρώπη να μην τα πηγαίνει καλά, μπορεί να έχουν ξεκινήσει γκρίνιες και συζητήσεις για αλλαγές στο τεχνικό τιμ και το ρόστερ, μπορεί η μισή σχεδόν ομάδα να ήταν εκτός «μάχης», αλλά η ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα τα πηγαίνει περίφημα έχοντας ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η «Ένωση» παρουσιάστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ με πάρα πολλές απουσίες, αφού για διάφορους λόγους έμειναν εκτός οι Σάκοτα, Κατσίβελης, Αμοσίκε, Παύλος, Μωραϊτης και Άτιτς, όμως, ο «σεληνιασμένος» το τελευταίο διάστημα Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν αρκετός για να της χαρίσει μια εύκολη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα με 82-65.

Ο διεθνής σέντερ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εντυπωσιακός, πετυχαίνοντας 26 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του σε μια νέα νίκη που τη βοηθά να αποκτήσει και πάλι ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Κρις Γουόρεν, ο οποίος έκανε double-doubleμε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 14 ασίστ, αξιοποιώντας στην εντέλεια του συμπαίκτες του, ενώ 14 πόντους και 3 ριμπάουντ είχε και ο Μαλίκ Χαίρστον.

Από την ομάδα των Τρικάλων, μεγάλη εμφάνιση με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ είχε ο Ντιμίτριους Κόντζερ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 44-34, 66-50, 82-65

Το Λαύριο έκανε σπουδαίο παιχνίδι και απέναντι στην Κηφισιά που διαμαρτύρεται για τη φάση που έκρινε την αναμέτρηση, κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στην BasketLeagueΣΚΡΑΤΣ με 79-82.

Οι φιλοξενούμενοι δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, κατάφεραν σε διάφορα σημεία να πάρουν μικρές διαφορές και στο τέλος ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στην ιστορική επιτυχία. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Δημήτρης Μαυροειδής με το σκορ στο 79-78 υπέρ της Κηφισιάς σκόραρε στη λήξη της επίθεσης των 24’’, ωστόσο, οι διαιτητές έκριναν πως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. Οι γηπεδούχοι διαμρτυρήθηκαν και κατέθεσαν ένσταση, όμως, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με τους Νίξον και Μπάρλο να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Μπάρλος ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ για το Λαύριο ήταν ο Τζαμάλ Νίξον με 22 πόντους. Για την Κηφισιά, ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν και πάλι ο κορυφαίος, κάνοντας double-doubleμε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ double-double που επίσης δεν ήταν αρκετό έκανε και ο Ντάστιν Χογκ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 43-49, 66-65, 79-82

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κόροιβος Αμαλιάδας, που πέρασε με το επιβλητικό 74-89 από την έδρα της Καβάλας και πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πήραν διαφορά από το ημίχρονο, την οποία διεύρυναν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και δεν δυσκολεύτηκαν να τη διατηρήσουν ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη στην προσπάθειά τους να πετύχουν τον πρώτο αρχικά στόχο της σεζόν που είναι η παραμονή στην κατηγορία όσο πιο νωρίς γίνεται.

Πέντε παίκτες του Κοροίβου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Ντουέιν Ντέιβις να σημειώνει 19 και τον Όμπι Τρότερ με τον Ανδρέα Χριστοδούλου από 14, ενώ από την Καβάλα που απογοήτευσε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Χρήστος Ταπούτος προσπάθησε σχεδόν μόνος με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-42, 52-67, 74-89

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Απόλλωνα Πάτρας με 58-74 και πήρε την δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα γευθεί αυτή τη χαρά.

Ο νεαρός γκαρντ είχε 20 πόντους με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα και ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με 13 πόντους.

Από τους «Αχαιούς» που ακόμα δεν έχουν πετύχει νίκη στο πρωτάθλημα, ο Τόνι Γουντς είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-40, 48-56, 58-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.