Εύκολο απόγευμα για Άρη, την νίκη της ημέρας η Κηφισιά

Written by  Οκτ 17, 2015

Την νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Κηφισιά που επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 67-73 και πήρε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Πρωτάθλημα. Εύκολο απόγευμα για Άρη και Κολοσσό, νίκες και για Κόροιβο, Τρίκαλα.

 

Παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ, η Κηφισιά πήρε πολύ σημαντική νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε κουρασμένος από το ευρωπαϊκό του παιχνίδι και έμεινε χωρίς νίκη μετά και τη δεύτερη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι που ξεκίνησαν εντυπωσιακά επιθετικά, στη συνέχεια κατέρρευσαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, επέτρεψαν στην Κηφισιά να διατηρεί μια διαφορά και στο τέλος να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Ο εντυπωσιακός Τζερόντ Στίγκερς πέτυχε 17 πόντους σε 18.30’ συμμετοχής και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Κηφισιάς, μαζί με τον Ντάστιν Χογκ που είχε 16 πόντους και τον Λεωνίδα Κασελάκη που είχε 14 πόντους.

Από τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μάρκοβιτς 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ωστόσο, δεν ήταν αρκετά για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 38-44, 53-55, 67-73

Ο Άρης πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στην Τρίπολη όπου απέναντι στον Αρκαδικό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του για τη μεγάλη κατηγορία δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία να πάρει την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα με 50-90.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πήραν τα ηνία της αναμέτρησης από το ξεκίνημα και με την πάροδο του χρόνου μεγάλωναν τη διαφορά, παίρνοντας στο τέλος μια ευρεία νίκη. Από την άλλη, οι «Αρκάδες» δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης πραγματοποιώντας μια απογοητευτική εμφάνιση.

Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ήταν ο Τζαμέλ Χάγκινς με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τον Θόδωρο Ζάρα να πετυχαίνει 12 και τον Οκάρο Γουάιτ 11. Από τον Αρκαδικό, ο Τοντ Μπράουν είχε 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 28-52, 43-57, 50-90

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Κολοσσός Ρόδου δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση του Ρεθύμνου με 80-67 και να πάρει το πρώτο «ροζ» φύλλο στη φετινή σεζόν.

Ο νεαρός γκαρντ «άγγιξε» το double-doubleμε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Ουίλ Ντέιβις που σημείωσε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από το Ρέθυμνο, περισσότερο προσπάθησε ο Σάρλον Κλουφ με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 46-33, 56-52, 80-67

Στα Τρίκαλα, η τοπική ομάδα πήρε σπουδαία νίκη επί της Καβάλας με 73-64 και μαζί ένα σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα στη μάχη που θα δοθεί για τη σωτηρία στην κατηγορία.

Ο Ντιμίτριους Κόντζερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς έκανε double-doubleμε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ double-doubleέκανε και ο Οβιέ Σοκό με 13 πόντους και επίσης 10 ριμπάουντ.

Ο Τσάβνταρ Κόστοβ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την φιλοξενούμενη ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 37-30, 55-48, 73-64

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Κόροιβος Αμαλιάδας που στο ντέρμπι της Πελοποννήσου, επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας με 60-62, με καλάθι του Ντάρελ Χάρις στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Σε μια αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι σε όλη της τη διάρκεια, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πιο τυχεροί στο τέλος και πήραν την πρώτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα, αφήνοντας τους γηπεδούχους χωρίς να έχουν ακόμα γευτεί αυτή τη χαρά.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ντάρελ Χάρις, ο οποίος έκανε απίστευτο παιχνίδι με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε και το νικητήριο καλάθι του αγώνα. Από κοντά σε απόδοση και ο Όμπι Τρότερ με 17 πόντους.

Η σπουδαία εμφάνιση του Μάρτιν Πάλμπλαντ που πέτυχε 20 πόντους δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στους «Αχαιούς».

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 27-32, 41-43, 60-62

Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με την αναμέτρηση του Λαυρίου με την ΑΕΚ, ενώ ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.