Επιστροφή από Κίνα, προορισμός... Μόσχα

Written by  Σεπ 30, 2015

Ο Παναθηναϊκός χάρισε όμορφες στιγμές και στο δεύτερο φιλικό του στην Κίνα, παίζοντας ωραίο και γρήγορο μπάσκετ απέναντι στην ομάδα των Γκουανγκντόνγκ Σάουδερν Τάιγκερς, των οποίων επικράτησε με 63-85 ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία του στο Asian Tour. Επόμενος σταθμός η Μόσχα για το «Gomelski Cup».

 

Μπορεί και αυτή τη φορά η διαφορά δυναμικότητας να ήταν μεγάλη, ωστόσο, οι «πράσινοι» παρουσίασαν όλα τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο προπονητής τους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι αντίπαλος. Σοβαρότητα, συγκέντρωση, έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ και γρήγορο τέμπο είναι μερικά από τα στοιχεία που κατέθεσαν όοι από τους «πράσινους» αγωνίστηκαν, αποδεικνύοντας πως το ταξίδι στην Κίνα μπορεί να ήταν κουραστικό, αλλά μόνο για τουρισμό δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αρχίζει να βλέπει πολλά από τα στοιχεία της φιλοσοφίας του περνούν στο παιχνίδι της ομάδας και μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι όσο ο καιρός των επίσημων υποχρεώσεων πλησιάζει, ο Παναθηναϊκός θα γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Νικ Καλάθης με 7 πόντους και 8 ασίστ έδειξε ότι μπορεί σταδιακά να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας, οδηγώντας τους συμπαίκτες του σε γρήγορο τέμπο, ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος ξεκίνησε και πάλι δυναμικά και ολοκλήρωσε με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ δείχνει ότι ανεβάζει ήδη επίπεδο την γραμμή των ψηλών του «τριφυλλιού».

Ευχάριστο νέο η παρουσία του Πάβλοβιτς, ο οποίος παραμένει σταθερά καλός και αποδεικνύεται εξαιρετική προσθήκη, σημειώνοντας 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Χαραλαμπόπουλος με 11 πόντους και Φελντέιν με 10.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει υγιής και πλέον ετοιμάζεται για το τελευταίο μεγάλο τεστ, τη συμμετοχή του στο «Gomelski Cup» -με τη συμμετοχή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ούνικς Καζάν -  πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στις 8/10 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Εκεί, ο Τζόρτζεβιτς θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν η ομάδα μπει στις επίσημες υποχρέωσεις της, κυνηγώντας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της, και φέτος όλους τους στόχους.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-48, 43-67, 63-85

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.