Ρίγος και συγκίνηση στην «πράσινη» γιορτή

Written by  Σεπ 24, 2015

Έκλαψαν μέχρι και τα θεμέλια στο ΟΑΚΑ στη χθεσινή βραδιά όπου τιμήθηκε το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του Παναθηναϊκού.

 

Όλα ήταν ιδανικά με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διοίκησης και να γεμίζει κάθε γωνία του ΟΑΚΑ για να γιορτάσει και αυτός την βράβευση της κορυφαίας «Πράσινης» πεντάδας των τελευταίων 25 ετών.

Όπως ήταν λογικό η συγκίνηση ήταν το συναίσθημα που κυριάρχησε στο παρκέ του ΟΑΚΑ όταν έκαναν την εμφάνιση τους ένας όλοι οι μεγάλοι αστέρες της ομάδας που τίμησαν αλλά και εξακολουθούν να φορούν τη φανέλα με το «τριφύλλι» και με τα έξι αστερία.

 Πρώτος εμφανίστηκε ο Στόγιαν Βράνκοβιτς που δεν άντεξε και δάκρυσε βλέποντας την αγάπη που εισπράττει μετά από τόσα χρονιά που έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Το πόσο φορτισμένος ήταν φάνηκε και από τις δηλώσεις που με φωνή σχεδόν που έτρεμε αυτό το θηρίο των 217 εκατοστών αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη του στη συνέχεια στα ελληνικά και απευθυνόμενος προς τον Παύλο Γιαννακόπουλο είπε… «πρόεδρε μου, κύριε Παύλο, σε ευχαριστώ»

Στη συνέχεια την εμφάνιση του έκανε ο Αντώνης Φώτσης, ένα παιδί της ομάδας πάντα τιμούσε την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ο «Batman» της ομάδας αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την τιμή που του έκανε τόνισε πως: «Αυτό δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Εμείς είμαστε εδώ για εσάς όπως είστε εσείς εδώ για μας». Λόγια καρδιάς από έναν αθλητή που μπορεί να δείχνει ψυχρός στο παρκέ, όμως, ήταν και εκείνος βουρκωμένος.

Ο τρίτος που έκανε την εμφάνιση του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, το «Πράσινο Τοτέμ» του συλλόγου που μπορεί να μην πήρε τίτλους με το «καλημέρα στην ομάδα» αλλά όταν ξεκίνησε δεν σταμάτησε να σηκώνει τρόπαια. Ο «Φράγκι» που είχε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές όταν το Σεπτέμβριο του 2009 κρεμούσε οριστικά τη φανέλα με το «4»  ζήτησε από τον κόσμο το ίδιο που είχε πει και τότε… όταν αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση. Να θυμάται δηλαδή ότι «στις χαρές και στις λύπες πάντα μαζί».

Ο τέταρτος της πεντάδας που τιμήθηκε ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ένας αθλητής που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό και αυτή η σχέση που είχε με τον κόσμο εξαργυρώθηκε με τη χθεσινή του βράβευση. Ο «Ντέκι» ευχαρίστησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου που τον έφερε στην Ελλάδα ενώ πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένος ότι «είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου».

Ο τελευταίος από τη «χρυσή» πεντάδα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της σύγχρονης εποχής. Ο Διαμαντίδης εμφανίστηκε στο παρκέ με την κορούλα του που όπως ήταν φυσικό απολάμβανε και εκείνη την αγάπη που δείχνουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στον πάτερα της. Ο αρχηγός της ομάδας αφού ευχαρίστησε τον κόσμο τόνισε ότι «οι παίκτες φεύγουν αλλά η ομάδα μένει». Αυτά ήταν τα λίγα λόγια του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Τη βράβευση της κορυφαίας πεντάδας έκανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο εξέφρασε μια επιθυμία που έκανε τους πάντες να δακρύσουν. «Θέλω όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού» . Η φράση αυτή συγκλόνισε το ΟΑΚΑ καθώς είναι μερικές στιγμές που η καρδιά σταματάει και τα συναισθήματα παίρνουν τη θέση της λογικής. Ο μεγάλος παράγοντας μίλησε από καρδιάς και έκανε ακόμα και τα θεμέλια του ΟΑΚΑ να δακρύσουν.

Την πιο μεγάλη τιμή, όμως, την έλαβε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο τεράστιος παράγοντας που μαζί με τον αδελφό του Θανάση έκαναν πράξη αυτό που είχαν πει όταν το 1987 ανέλαβαν τα ηνία του μπασκετική τμήματος, ότι δηλαδή θα κάνουν τον Παναθηναϊκό μεγάλο και τεράστιο. Το είπαν και το έκαναν και χθες λοιπόν ήρθε η ανταμοιβή. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κύριος Ηλίας Μιχαλαριάς μετέφερε στον Παύλο Γιαννακόπουλο την απόφαση του ΔΣ του σύλλογο να ονομαστεί εφ έξης το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε «Γήπεδο Παύλος Γιαννακόπουλος» ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» στα όσα πρόσφερε στο σύλλογο.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ένα βίντεο που ετοίμασε ο ερασιτέχνης με τις καλύτερες στιγμές του Παύλου Γιαννακόπουλου με τον μεγάλο παράγοντα βουρκωμένο να ευχαριστεί τον ερασιτέχνη για την τιμή και τον κόσμο για την παρουσία του. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη από την πλευρά του ζήτησε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο.

Μέσα σε όλα, είχαμε και τη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν που έληξε με τους «Πράσινους» να επικρατούν με 66-56 δείχνοντας από την αρχή κάποια από τα στοιχεία που θέλει να εφαρμόσει ο Τζόρτζεβιτς στο παρκέ. Γρήγορη κυκλοφορία, εύκολα σουτ και πολύ παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με αιχμή τον Ραντούλιτσα. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς καθώς η εποχή «Σάλε» στον Παναθηναϊκό δεν έχει ξεκινήσει, τα πρώτα δείγματα γραφής κρίνονται ικανοποιητικά.

Στα «μελανά» της πολύ όμορφης βραδιάς ο άσχημος τραυματισμός του Λευτέρη Μποχωρίδη στα 6,5 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο νεαρός γκαρντ υπέστη συντριπτικό κάταγμα περόνης και θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για περίπου τρεις μήνες.

Ξεχωριστή στιγμή στην χθεσινή βραδιά η παρουσίαση της νέας αγωνιστικής φανέλας που θα συντροφεύει τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η φετινή φανέλα σχεδιάστηκε σε 4 διαφορετικές χρωματικές εκδοχές με το πράσινο να είναι το χρώμα στη βασική φανέλα. Οι άλλες δυο είναι με παράλληλες ρίγες, ενώ στη τελευταία κυριαρχεί το σιέλ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να χειροκρότει το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του συλλόγου και να ανανεώνει το ραντεβού με την ομάδα για όταν ξεκινήσουν και επίσημα οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.