Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ο Σφαιρόπουλος

Written by  Ιουλ 09, 2015

Ο εμφατικός τρόπος που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα, αλλά και η πορεία ως τον τελικό της Ευρωλίγκας, έφεραν, όπως ήταν ξεκάθαρο, την «σφραγίδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κάτι που όλοι, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, προπονητές και αρχηγοί των ομάδων επιβράβευσαν με το να τον ψηφίσουν ως τον καλύτερο προπονητή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2014-15.

 

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός ήρθε πρώτος στην σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ με 2.024 ψήφους και αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς για τα επιτεύγματά του με την ομάδα του Πειραιά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη στιγμή στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, όταν μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας απομακρύνθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ακολούθησε και η ήττα από την ΑΕΝΚ για την Α1.

Ο ίδιος δεν πτοήθηκε και κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος με εμφατικό τρόπο (3-0 στους τελικούς τον Παναθηναϊκό), αλλά και στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε 30 νίκες σε 31 παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Άρη στον τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, σημειώνοντας, μάλιστα, το δεύτερο μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του Ολυμπιακού (26 συνεχόμενες νίκες), μένοντας πίσο μόνο από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς που την περίοδο 2010-2011 είχε 31 συνεχόμενες νίκες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι μόλις ο δεύτερος προπονητής του Ολυμπιακού που κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή, έπειτα από τον Ίβκοβιτς το 2011-12, όταν είχε οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κορυφή τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, έπειτα από 15 χρόνια.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Σφαιρόπουλος στη διάρκεια της σεζόν ξεπέρασε τις 100 νίκες στην Basket League  ΣΚΡΑΤΣ ως πρώτος προπονητής, ενώ έφτασε τις 196 αναμετρήσεις από αυτό το πόστο.

 Στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε:

«Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων» όταν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα. Στην συνέχεια ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και πάνω από όλα εκείνο που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και σε εκείνους ανήκουν τα εύσημα, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο τίτλος του Καλύτερου Προπονητή του Πρωταθλήματος αυξάνει τις υποχρεώσεις μας εν όψει της νέας σεζόν. Πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ολυμπιακού».

«Η σημερινή τιμή, ωστόσο, δεν ανήκει μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της σεζόν για να συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.