Ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα με άμυνα για… σεμινάριο

Written by  Ιουν 13, 2015

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 62-51 του Άρη στο «PAOK Sports Arena» και έκανε το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που δίνει το εισιτήριο για το Eurocup της επόμενης σεζόν.

 

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα από το πρώτο λεπτό του αγώνα και δεν εγκατέλειψαν το πλάνο τους, φτάνοντας σε μια πολύ εύκολη νίκη απέναντι σε έναν Άρη που όσο προχωρά η σειρά δείχνει να μένει από δυνάμεις και λύσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν «καταιγιστικός» με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν μετά το πρώτο καλάθι του αγώνα που πέτυχε ο Βεζένκοφ, «έτρεξε» ένα σερί 9-0 και πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν πολύ πιο εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, την ώρα που οι παίκτες του Άρη είχαν αιφνιδιαστεί και δε μπορούσαν να αντιδράσουν.

Η διαφορά έφτασε το 22-11 στο 9’ και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 22-13. Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» πατούσαν πολύ καλύτερα στο παρκέ και δεν δυσκολεύονταν να αυξάνουν τη διαφορά σε κάθε ευκαιρία.

Το σκορ στο 18’ ήταν 39-22 με τον ΠΑΟΚ να έχει επιβάλλει εντελώς το ρυθμό του και τον Άρη, απλό θεατή, να καταφέρνει να μειώσει σε 40-26 στο τέλος του ημιχρόνου.

Η διαφορά έφτασε στο +17 (47-30 στο 25’) με τον Άρη να ψάχνει απεγνωσμένα λύσεις για να μειώσει, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση σε κάθε πρόβλημα που προσπαθούσαν να του θέσουν οι «κίτρινοι». Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 51-35, έχοντας καταφέρει να κρατήσουν την άμυνά τους απροσπέλαστη.

Ο Άρης έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση, μείωσε σε 54-45 στο 35’, αλλά οι δυνάμεις του δεν έφτασαν για κάτι περισσότερο, αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν τη νίκη και το προβάδισμα στη σειρά των τελικών να πάει χαμένο.

Το τελικό 62-51 φέρνει τον ΠΑΟΚ μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Πρωτάθλημα που δίνει τη συμμετοχή στο Eurocup της επόμενης χρονιάς και τον Άρη να μην έχει πλέον περιθώρια για άλλα λάθη.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, ενώ είχε πολλή βοήθεια και από τους Τζέηκ Όντουμ με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και Μαρκ Κάρτερ με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν αρκετά κλεισμένος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Άρη σημειώνοντας 10 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σίμτσακ είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 40-26, 51-35, 62-51

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 7, Λάνγκφορντ 7, Λιάπης, Κάρτερ 10, Τσόχλας 4, Δέδας 2, Μαργαρίτης 14, Κόττας, Όντουμ 11, Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος 3, Χονδρογιάννης

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 5, Τσιάρας, Δήμας, Ριντ 2, Τόμας 8, Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 10, Νέιμικ 2, Μούρτος 7, Σίμτσακ 8, Φλιώνης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.