«Να κερδίσει το μπάσκετ και να το πάρει ο καλύτερος»

Written by  Ιουν 05, 2015

Σε αυτό το σύνθημα συμφωνήσαν όλοι στη συνέντευξη τύπου του ΕΣΑΚΕ εν όψει των μεγάλων τελικών του πρωταθλήματος της Α1 που ξεκινούν την Κυριακή.

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθηνάς, όπου οι προπονητές και οι αρχηγοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μίλησαν για τη σειρά που θα κρίνει για ακόμα μια φορά τον Πρωταθλητή, καθώς οι δυο «αιώνιοι» θα διασταυρωθούν για δέκατη συνεχομένη φορά και 15η συνολικά από καταβολής των play off.

 Το μήνυμα που προσπάθησαν να περάσουν οι εκπρόσωποι των δύο αντιπάλων ήταν ένα: να γίνουν ωραίοι αγώνες και να το πάρει ο καλύτερος, μακριά από φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού.

Τη συνέντευξη άνοιξε ως είθισται  ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, που ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος την αύξηση των εισιτήριων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα θα γίνεται ολοένα και καλύτερο. Πρόσθεσε δε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη «λίγκα» να διαθέτει δυο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Σφαιρόπουλος, στάθηκε στην πολύ αξιόλογη χρονιά που έκανε η ομάδα του που επιβραβεύθηκε με την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε το γεγονός ότι στη σειρά των τελικών ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα τραυματισμών, ενώ, τέλος, ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος από τη σειρά του με αρκετή δόση χιούμορ έχρισε την ομάδα του… πρωταθλήτρια στους τραυματισμούς, παραδέχτηκε ότι το πλεονέκτημα έδρας δίνει ένα μικρό αβαντάζ στον Ολυμπιακό χωρίς, ωστόσο, αυτό να τον τρομάζει καθώς, όπως υποστήριξε, ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί τα τελευταία χρονιά και πάλι σε αυτή τη θέση κατακτώντας στο τέλος το πρωτάθλημα. Ο κόουτς των πρωταθλητών ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του να πάρει το πρωτάθλημα ο καλύτερος.

Οι δυο αρχηγοί προτίμησαν να μην μιλήσουν πολύ και να αφήσουν τα πολλά λόγια για το παρκέ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, στάθηκε και αυτός με τη σειρά του στους πολλούς τραυματισμούς της ομάδας του, ενώ ευχήθηκε στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος με τη βεβαιότητα και τη σιγουριά ότι θα είναι η δική του ομάδα η πρωταθλήτρια.

Ο Βασίλης Σπανούλης, φειδωλός όπως πάντα, ευχήθηκε απλώς να κερδίσει ο καλύτερος.

Οι ερωτήσεις των εκπρόσωπων του Τύπου περιστράφηκαν κυρίως γύρω από τα θέματα βίας και πως σκέφτεται ο ΕΣΑΚΕ να τα καταπολεμήσει με τον πρόεδρο του να διαβεβαιώνει πως θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει προκειμένου να εξαλείφουν τέτοια φαινόμενα για να μπορεί ο υγιής κόσμος να χαίρεται και να απολαμβάνει όμορφο και ωραίο μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία  και συνεργασία με την Πολιτεία και με τον κ. Κοντονή προκειμένου να βρεθεί από κοινού μια οριστική λύση στα θέματα βίας και «χουλιγκανισμού».

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.