Με εμφατικό τρόπο στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Written by  Ιουν 03, 2015

Σε μια όμορφη... βόλτα στη Θεσσαλονίκη μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τον τρίτο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, αφού με μια επιβλητική εμφάνιση, προκρίθηκε στον τελικό του Πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, Ολυμπιακός – Άρης.

 

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα και με ηγέτη έναν εκπληκτικό Λουκά Μαυροκεφαλίδη που κάνει ίσως την καλύτερη σειρά play off της καριέρας του, πέρασαν με 3-0 νίκες στον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο. Ο διεθνής σέντερ ήταν για μια ακόμα φορά ο «καταλύτης» στην ρακέτα του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τον Εστεμπάν Μπατίστα, το κενό του οποίου φρόντισε να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών και δεν κατάφερε να αντισταθεί στον αντίπαλό του, αφού και στα τρία παιχνίδια ηττήθηκε με σημαντική διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις προθέσεις του από το ξεκίνημα, όταν και προηγήθηκε με 0-14 μόλις στο 4’, ενώ ολοκλήρωσε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο με 12-33 και από εκείνο το σημείο και μετά, φρόντισε να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας που τον οδήγησε σε μια ξεκούραστη νίκη.

 Κορυφαίος των νικητών ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που «άγγιξε» το triple-double με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ήταν εκείνος που κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες. Εξαιρετική εμφάνιση για πρώτη φορά και από τον Ντε Μάρκους Νέλσον, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ και έδειξε ότι, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί στο τέλος της σεζόν να κερδίσει «πόντους» στην εκτίμηση των φιλάθλων.

Από τον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να αντισταθεί και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια τυπική συμμετοχή στους ημιτελικούς, ο Τζέηκ Όντουμ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ο Κέβιν Λάνγκφορντ είχε 15, ενώ ο Τζέι Αρ Μπρέμερ είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον ετοιμάζεται για μία ακόμα σειρά τελικών, αναμένοντας την ολοκλήρωση της σειράς του Ολυμπιακού με τον Άρη για να δει τον αντίπαλό του στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 33-50, 53-67, 65-83

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 10, Λάνγκφορντ 15, Λιάπης, Κάρτερ 6, Τσόχλας 3, Δέδας 6, Μαργαρίτης 6, Κώττας, Όντουμ 17, Χαριτόπουλος 2, Σαλούστρος

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 5, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 8, Φώτσης 8, Νέλσον 19, Μαυροκεφαλίδης 21, Διαμαντίδης 11, Μπλουμς, Κούπερ, Μόργκαν 9 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.