Σαν επανάληψη...

Written by  Μάι 29, 2015

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-61 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης των play off  και σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε σε πολλά με το πρώτο, έκανε το 2-0 και πλέον χρειάζεται μόνο μια νίκη για να σφραγίσει την πρόκριση του για ακόμα μια χρονιά στον τελικό.

 

Οι Πρωταθλητές, αν και ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση δεν διατηρήσαν τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κανει ένα σερί 0-17 στη δεύτερη περίοδο και να περάσει μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο.

Σημείο «κλειδί» της αναμέτρησης ήταν το τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου όταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 3 σερί τρίποντα μετέτρεψε το εύθραυστο 48-46 σε 66-53 που ηταν και το σκορ της περιόδου, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του για να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλο.

Ο Παναθηναϊκός κίνησε πολύ δυνατά το παιχνιδι και από την αρχη έδειξε αποφασισμένος να είναι και στο δεύτερο παιχνίδι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Οι «πρασινοι» προηγήθηκαν με 9-0, ενώ ο ΠΑΟΚ που αναζητούσε τρόπους να αντιδράσει σημείωσε το πρώτο καλάθι του στο 5’ με τον Λάνγκφορντ. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και σκόραρε συνεχώς με κύριους εκφραστές τοσο τον Μόργκαν οσο και τον Φώτση, ολοκλήρώνοντας την πρώτη περίοδο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 24-14.

Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και άρχισε σιγά να «ροκανίζει» τη διαφορά, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά και με ένα σερί 0-17 και κατάφερε να περάσει μπροστά εκμεταλλευόμενος και τα πολλά αμυντικά λάθη των Πρωταθλητών Ελλαδας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 32-36 χάρη σε καλάθι του Λανγκφόρντ.

Στην τρίτη περίοδο η πρωτοπορία εναλλάσσονταν συνεχώς με τις δυο ομάδες να δίνουν «μάχες» και την αναμέτρηση να θυμίζει κάτι από το ένδοξο παρελθόν των δυο συλλόγων. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε συνεχώς με τον Κάρτερ, ενώ ο Παναθηναϊκός έβρισκε αντίδοτο με τα καλαθια του Φώτση.

 Στο 24’ το σκορ ηταν 44-41 με τρίποντο του Έλληνα φοργορντ, αλλα ο ΠΑΟΚ απάντησε σχεδόν άμεσα με τριποντο από τον Χαριτόπουλο για το 46-46, καλάθι που ανάγκασε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να καλέσει ταιμ αουτ προκειμένου να ηρεμήσει την ομάδα του. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με πρώτο τον νεαρό Λευτέρη Μποχωρίδη, μετά το ταιμ αουτ εμφανιστήκαν «σεληνιασμένοι» στο παρκέ και βγάζοντας τρομερή ενέργεια τοσο σε άμυνα οσο και στην επίθεση «έτρεξαν» ένα σερί 9-0 χάρη σε τρία τρίποντα του νεαρού γκαρντ για το 57-46, σκορ με το οποιο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Από το σημείο εκείνο ως το τέλος, το ματς ειχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, καθώς ο ΠΑΟΚ οσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να μπει ξανά μέσα στο παιχνιδι, αφού δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στην πολύ καλη αμυντική του λειτουργία.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Κάρτερ να μειώνει σε 57-48, ενώ στο παρκέ ειχε περάσει για τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης. Λίγο αργότερα, ο Φώτσης ευστόχησε σε τρίποντο για το 66-53 γεγονός που, ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όποια όνειρα του ΠΑΟΚ για την ανατροπή.

Ο Διαμαντίδης με τρίποντο στο τέλος σφράγισε το τελικό 75-61 που εδωσε στο «τριφύλλι» τη δεύτερη νίκη στην ημιτελική σειρά με τον ΠΑΟΚ.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα play off με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους ειχε ο Φώτσης. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 11 πόντους με 3/3 τρίποντα, αλλά και 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, κέρδισε πόντους με την εμφάνισή του και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της ομάδας στο μέλλον.

Από τον ΠΑΟΚ που φάνηκε πολύ ανταγωνιστικός και πάλι για τρία δεκάλεπτα, πολύ κάλος ηταν ο Μαρκ Κάρτερ με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ προσπάθησε και ο Κέβιν Λάνγκφορντ με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

Η σειρά μεταφέρεται τώρα στην Πυλαία εκεί οπού ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να «σκουπίσει» τη σειρά και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει αρχικώς να μειώσει για να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61

Παναθηναϊκός(Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 2, Μποχωρίδης 11, Γιάνκοβιτς 8, Φώτσης 14, Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 6, Μπλουμς, Κούπερ 7, Παπαγιάννης, Μόργκαν 7

ΠΑΟΚ(Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 6, Λάνγκφορντ 11, Λιάπης, Κάρτερ 20, Τσόχλας, Δέδας 6, Μαργαρίτης 6, Κώττας, Όντουμ 3, Χαριτόπουλος 5, Σαλούστρος 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.