Ημιτελικό με ρεκόρ Διαμαντίδη και αγωνία για Μπατίστα

Written by  Μάι 19, 2015

Με τον Δμήτρη Διαμαντίδη να κάνει ρεκόρ καριέρας στις ασίστ και τον Εστεμπάν Μπατίστα να αποχωρεί τραυματίας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο άδειο ΟΑΚΑ του Κολοσσού Ρόδου με 100-70 και με 2-1 νίκες πέρασε στον ημιτελικό του Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο.

 

Οι «πράσινοι» ήταν μουδιασμένοι από την ήττα στη Ρόδο, τον τραυματισμό του Νίκου Παππά και την απουσία του κόσμου τους, αφού εξέτισαν τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας τους, όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να πάρουν από νωρίς ένα προβάδισμα που τους έφερε μια εύκολη νίκη.

Ο Κολοσσός, που ούτως ή άλλως είχε κάνει την υπέρβασή του, εμφανίστηκε με πολλές απουσίες, αφού οι Χάγκινς, Σμιθ και Ρόμπινσον ήταν εκτός μάχης, δεν θα μπορούσε να φανεί πιο ανταγωνιστικό απέναντι στους Πρωταθλητές.

Ευχάριστη έκπληξη για το «τριφύλλι» η χρησιμοποίηση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής και προσέφερε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε ρεκόρ καριέρας με 13 ασίστ, ενώ κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Θετικό δείγμα και από τα νέα αποκτήματα της ομάδας με τους Μόργκαν με 12 πόντους και 2 ριμπάουντ και Κούπερ με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ να δείχνουν έτοιμοι να προσφέρουν στη συνέχεια των play off.

Μελανό σημείο η αποχώρηση του Εστεμπάν Μπατίστα με πρόβλημα στη γάμπα, που δημιουργεί ανησυχία μέχρι η κατάστασή του να επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Από τον φιλότιμο Κολοσσό που αγωνίστηκε με μόλις οκτώ παίκτες στην αποστολή του, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντομινίκ Γουόλτερς με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 51-31, 52-45, 100-70


Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8, Μποχωρίδης 7, Φώτσης 10, Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 7, Μπλουμς 8, Λούντζης 2, Κούπερ 9, Παπαγιάννης 14, Μόργκαν 12


Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 7, Λαρεντζάκης 4, Γουότερς 18, Μανωλόπουλος 11, Στεφανίδης 10, Λίντεν 11, Σκοτ 2, Τσάμης 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.