Βόλτα στον «Βαρδ- Άρη» πριν το ντέρμπι

Written by  Απρ 28, 2015

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά που έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι και «όπλο» την άμυνα, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του Άρη με 56-72, έδειξε να ξεπερνά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα και δήλωσε έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

 

Οι «πράσινοι» βασίστηκαν στην πολύ καλή τους άμυνα που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φανούν ανταγωνιστικοί στην δική τους προσπάθεια για την τετράδα του πρωταθλήματος. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μοίρασε το χρόνο στους παίκτες του για να τους ξεκουράσει ενόψει του ντέρμπι, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξε στο παρκέ και τον Γκάνι Λαουάλ, δείγμα ότι πιθανόν έχει σκοπό να τον ενεργοποιήσει ενόψει των playoff.

Οι «κίτρινοι» από την πλευρά τους, είχαν τον Τόρεϊ Τόμας ανέτοιμο, δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έχασαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης.

Ο Νίκος Παππάς πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και αποδεικνύεται ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού στην νέα εποχή του. Ο νεαρός γκαρντ σημείωσε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και ήταν για ένα ακόμα βράδυ ο κορυφαίος του «τριφυλλιού». Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε 11 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ., ενώ ο Εστεμπάν Μπατίστα είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ. Ο Γκάνι Λαουάλ στο πεντάλεπτο που αγωνίστηκε ήταν φανερά εκτός ρυθμού έχοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, το όνομα του οποίου ακούστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες για πιθανή συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τη νέα χρονιά, είχε double-double, με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 23-38, 39-59, 56-72

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 2, Δήμας, Ριντ 9, Τόμας 6, Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 11, Νέιμικ 8, Μούρτος 9, Σίμτσακ, Αντεγκμπόγε 7

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 4, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 8, Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 17, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 4, Μπατίστα 10, Μπλουμς 8, Λαουάλ 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.