Ξεχνούν το ντέρμπι, το μυαλό στη Λιέτουβος

Written by  Οκτ 15, 2013

Να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος θέλει ο Παναθηναϊκός, καθώς ο χρόνος πιέζει και η πρεμιέρα της Ευρωλίγκα είναι προ των πυλών.

 

Η πολυτέλεια της επεξεργασίας της ήττας δεν υπάρχει για τους νταμπλούχους, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα για το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν την Λιέτουβος Ρίτας, την τελευταία ομάδα που συμπλήρωσε τον όμιλό τους, μετά την συμμετοχή της στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης οφείλει να μαζέψει το μυαλό των παικτών του, οι οποίοι με τη σειρά τους ξέρουν ότι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε η αναχώρηση για την Λιθουανία να γίνει νωρίτερα από το προγραμματισμένο, προκειμένου η ομάδα να έχει περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγώνα και της διοργάνωσης που ξεκινούν με τη φιλοδοξία να φτάσουν ως το τέλος και την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο προπονητής των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι πολύ καιρό μαζί, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. «Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά το κύπελλο. Είμαστε πολύ λίγο χρόνο μαζί. Πιστεύω θα δουλέψουμε καλύτερα, και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Κέρδισε καθαρά. Είχαμε κάποια προβλήματα», δήλωσε ο σέντερ των Πρωταθλητών στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή και, μάλιστα αγωνίστηκε αρκετά, ενώ η περίοδος της αποθεραπείας του υπολογιζόταν αρκετά αργότερα. «Ένιωθα καλύτερα, δεν πονούσα στους αχίλλειους κι ενημέρωσα την ομάδα πως βρίσκομαι στη διάθεσή της», δήλωσε ο Κροάτης γκαρντ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει χαθεί τίποτα έπειτα από την ήττα στο ντέρμπι, αλλά η ομάδα θα παρουσιαστεί στη συνέχεια πολύ καλύτερη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.