Είχε το μυαλό του στον Ερυθρό Αστέρα

Written by  Φεβ 10, 2015

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του αξιόμαχου Κολοσσού με 90-65 στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής. Οι «πρασινοι» έβγαλαν την αγωνιστική τους υποχρέωση για το πρωτάθλημα έφτασαν τις 13 νίκες σε 15 παιχνίδια και ετοιμάζονται για το ματς της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική του top-16 της Eυρωλίγκα.

 

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολύ χαλαρά την αναμέτρηση καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι διψήφια διάφορα στο σκορ πήρε στο 23' λεπτό της αναμέτρησης (51-40 με τριποντο του Διαμαντίδη), γεγονός που δεν άρεσε στον τεχνικό της ομάδας κάτι που τόνισε και στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

Στα θετικά της αναμέτρησης για τους πρωταθλητές ήταν ο χρονος συμμετοχής που πηραν οι νεαροί παίκτες με τον Μποχωρίδη να ξεκινά βασικός, το Χαραλαμπόπουλο να αγωνίζεται για αρκετά λεπτά και τους Διαμαντάκο και Κόνιαρη να παίρνουν και εκείνοι ευκαιρίες. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στα μισά της τελευταίας περιόδου έκανε πράξη ένα όραμα των φιλών της ομάδας «ρίχνοντας» στο παρκέ μια αμιγώς ελληνική και γεμάτη ταλέντο πεντάδα.

Πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» ο Εστεμπάν Μπατίστα με 17 πόντους σε μια ακόμα παράσταση στο πρωτάθλημα. Θετικός ήταν ο Σλότερ με 15 πόντους , ενώ την «τριανδρία» των σκόρερ έκλεισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 11 πόντους.
Ο Κολοσσός που ήρθε στην Αθήνα με ελλείψεις προσπάθησε να φάνει ανταγωνιστικός και εν μέρει το κατάφερε. Η ομάδα του κόουτς Λυκογιάννη πάλεψε την αναμέτρηση και μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν κοντά στο σκορ και πίεζε τους πρωταθλητές παίζοντας ωραίο μπάσκετ με γρήγορους αυτοματισμούς και καλό «passing-game». Η απειρία όμως των Ροδιτών σε συνάρτηση και με τις πολλές απουσίες έφεραν αυτό το -25 στο τέλος που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του Κολοσσού στο παρκέ.

Τώρα άπαντες στο «πράσινο στρατόπεδο» στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την πρωταθλήτρια Σερβίας. Με νίκη ο Παναθηναϊκός κλείνει απολύτως θετικά τον πρώτο γύρο του top-16 και μπαίνει στην αφετηρία του δεύτερου με καλύτερες προϋποθέσεις.

Η αναμέτρηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κολοσσό να μπαίνει καλυτέρα στο γήπεδο και να εκμεταλλεύεται το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος της περιόδου με 14-20 την ίδια στιγμή που οι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να βρουν την αυτοσυγκέντρωση τους κάνοντας αβίαστα και εύκολα λάθη.

Στη δεύτερη περίοδο η είσοδος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου έφερε την ισορροπία στην πράσινη πεντάδα. Ο νεαρός φόργουορντ βοήθησε στο να πάρει το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός και να καταφέρει να προηγηθεί στο 13' με 28-25. Από εκεί και μετά δράση ανέλαβε ο Σλότερ και με συνεχόμενα καλάθια εδωσε «αέρα» 7 ποντων στην ομάδα για το τελικό 42-35 με το οποιο πήγα οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και διατηρούσε εύκολα το προβάδισμα. Οι Ροδίτες με δυο σερί τρίποντα των Σκότ και Ουότερς μείωσαν σε 59-52. Ο Παναθηναϊκός όμως σε εκείνο το σημείο αντέδρασε και έκλεισε την περίοδο με 67-56.

Στην τελευταία περίοδο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε έστω και για λίγο το όραμα των φιλών της ομάδας , έριξε στο παρκέ τόσο τον Διαμαντάκο όσο και τον Κόνιαρη που μαζί με Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο και Μποχωρίδη συνέθεσαν μια αμιγώς ελληνική και ταλαντούχα ομάδα. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε και άλλο την ψαλίδα της διαφοράς μέχρι και το τελικό + 25 (90-65) που σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 40-33, 67-56, 90-56

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαλαμπόπουλος 7 (1), Σλότερ 15 (3), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 3 (1), Νέλσον 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 9, Μπατίστα 17, Κόνιαρης 6, Διαμαντάκος 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Αρης Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13 (1), Σιολόγκας, Γουότερς 15 (1), Μανωλόπουλος 2, Σμιθ 8, Στεφανίδης, Λίντεν 6 (1), Σκοτ 12 (3), Χάγκινς 7.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.