Ξεχωρίζει το ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης

Written by  Φεβ 07, 2015

Μετά από μια εβδομάδα απραξίας τα παρκέ της Α1 ανοίγουν ξανά για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών καθώς κάθε εβδομάδα τα πράγματα αλλάζουν τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας.

 

Από το πρόγραμμα της αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπυ της Πυλαίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη. Μια εβδομάδα μετά την εξ αναβολής αναμέτρηση των δυο στο «Nick Galas Hall» οι δυο ομάδες κοντράρονται ξανά. Ο ΠΑΟΚ μετά και τον αποκλεισμό του από τη συνεχεια του eurocup αναζητά την νίκη για να επανέλθει η ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας. ο Σούλης Μαρκόπουλος που σαν προπονητής εχει «φάει με το κουτάλι» τέτοιες αναμετρήσεις εχει προετοιμάσει την ομάδα του όσο το δυνατόν καλυτέρα μπορεί. Ο «δικέφαλος» που θα στερηθεί και τον Κώστα Κακαρούδη με νίκη παραμένει τρίτος ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα νιώσει καυτή την ανάσα του Άρη. Από την άλλη πλευρά ο Άρης θέλει να πιστοποιήσει ότι διανύει εξαιρετική περίοδο αγωνιστικής φόρμας και θα προσπαθήσει για το 2/2 επί του ΠΑΟΚ σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο ΚΑΟΔ υποδέχεται το Ρέθυμνο με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους ενώ οι Κρητικοί δεν θέλουν να χάσουν την επαφή τους με την πρώτη εξάδα.

Στην Αμαλιάδα ο Κόρυμβος θα υποδεχτεί τα Τρίκαλα με τις δυο ομάδες να θέλουν την νίκη για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Βέβαια τους δυο βαθμούς τους θέλει πιο πολύ ο Κόροιβος που είναι σε δυσχερέστερη θέση από ότι η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη.

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός αγωνίζεται με τον Απόλλων Πατρών με σκοπό την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τους «φρουρούς της Αχαΐας». Η ομάδα του κόουτς Κουστένη είναι στην 11η θέση με 18 βαθμούς και η νίκη αποτελεί μονόδρομο γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν κατά πολύ για τους γηπεδούχους.

Ντέρμπυ από τα παλιά στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να υποδέχεται την ΑΕΚ. Ο «ιστορικός» μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Κρίς Χουγκάζ ευελπιστεί σε ένα νέο ξεκίνημα για να αποφύγει το χειρότερο σενάριο του υποβιβασμού. Από την άλλη η ΑΕΚ θα αναζητήσει την νίκη για να συνεχίσει με θετικό πρόσημο την πορεία της προς το στόχο της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος.

Την Κυριακή στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την μοναδική ομάδα που τον εχει υποχρεώσει σε ήττα φέτος την Νέα Κηφισιά. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή στην Α1 με μια άνετη νίκη που θα τους δώσει και την εύκαιρα να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν και για τη δύσκολη συνεχεια που τους περιμένει.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Κολοσσού Ρόδου. Οι «πρασινοι» μετά την πρώτη έκτος έδρας νίκη στη φάση του top-16 της ευρωλίγκα θα αναζητήσουν την 13η νίκη και στο Ελληνικό πρωτάθλημα στην προσπαθεια για να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 7/02
17:00 ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Τρίκαλα
17:00 Πανελευσινιακός-Απόλλων Πατρών
17:00 Πανιώνιος-ΑΕΚ
17:00 ΠΑΟΚ-Άρης

Κυριακή 8/02
12:30 Ολυμπιακός-Νέα Κηφισιά Δευτέρα 9/02
17:00 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου

Επόμενη αγωνιστική (16η, 14/02)

Σάββατο 7/02
17:00 Νέα Κηφισιά-Πανελευσινιακός
17:00 Ρέθυμνο-Κόροιβος Αμαλιάδας)
17:00 ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ
17:00 Τρίκαλα-Πανιώνιος
17:00 Απόλλων Πατρών-Άρης

Κυριακή 8/02
15:30 Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός
Δευτέρα 9/02
19:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.