Τα ρεκόρ δεν σταματούν για τον «3D»

Written by  Ιαν 27, 2015

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΝΚ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως, η βραδιά ήταν σημαντική για τον ίδιο, καθώς με τις επιδόσεις του κατάφερε να ξεπεράσει μερικά ακόμα σπουδαία ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του.

 

Με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγινε αυτομάτως ο δεύτερος σε συμμετοχές παίκτης της ομάδας με 346, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Τσαρτσαρή που ακολουθεί με 345. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος από το 1992 όταν και ξεκίνησε η επαγγελματική κατηγορία έχει 489, ενώ άλλες 36 μετρά νωρίτερα.

Δεν ήταν, όμως, το μόνο ρεκόρ που κατέριψε στο ίδιο παιχνίδι ο «3D», αφού ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή και στην λίστα με τα περισσότερα κοψίματα του Παναθηναϊκού, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση με 142.

Οι 7 πόντοι που σημείωσε ήταν αρκετοί για να ξεπεράσει τους 4.200 στην καριέρα του, ενώ ανέβηκε και στην 19η θέση με τα περισσότερα δίποντα στην ιστορία του Πρωταθλήματος, ξεπερνώντας με 732 τον Παναγιώτη φασούλα που από το 1992 μέχρι το 1999 είχε 731.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.