Δύσκολο πέρασμα από το «Ζηρίνειο»

Written by  Ιαν 26, 2015

Ο Παναθηναϊκός δεν την «πάτησε», όπως ο Ολυμπιακός στο «Ζηρίνειο» και, απέναντι στην σκληροτράχηλη ΑΕΝΚ που πάλεψε ως το τέλος πήρε τη νίκη με 66-72 που τον διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από τους «ερυθρόλευκους».

 

Οι «πράσινοι» στηρίχθηκαν κυρίως στους ψηλούς της ομάδας, με τους Μπατίστα και Γκιστ να παίρνουν τις κρισιμότερες πρωτοβουλίες, ενώ στο τέλος μίλησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων που κατάφεραν να διατηρήσουν μια αγχωτική νίκη. 

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τον Νίκο Παππά στη σύνθεσή του, αλλά χωρίς τους Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη και Μποχωρίδη, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Απών για τους γηπεδούχους ήταν και ο Νίκος Μπάρλος, αλλά με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να επιστρέφει σε παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… απρόοπτα, καθώς ο διαιτητής, Χρήστος Χριστοδούλου, καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο εξαιτίας της δυνατής βροχής που δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με 0-6 την αναμέτρηση, παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα και στην εξέλιξη του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να την διατηρήσουν χωρίς δυσκολία, με «όπλο» τον πλουραλισμό στις επιλογές. Τόσο οι ψηλοί του Παναθηναϊκού, όσο και οι περιφερειακοί του έβρισκαν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, την ώρα που οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή άμυνα του «τριφυλλιού».

Η διαφορά στο 8’ έφτασε το +10 για τον Παναθηναϊκό (10-20) και το δεκάλεπτο έληξε με την ΑΕΝΚ να έχει μειώσει σε 16-22 με κυριότερο εκφραστή των επιθέσεών της τον Εξέβιερ Σάιλας.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η Ν. Κηφισιά κατάφερνε να μην τον αφήνει να ξεφεύγει. Η διαφορά έφτασε τους 8 στο 15’ (23-31), όμως, με την αφύπνιση του μέχρι σήμερα εκ των κορυφαίων του Πρωταθλήματος, Δημήτρη Μαυροειδή, η Ν. Κηφισιά μείωσε κι άλλο τη διαφορά με το ημίχρονο να κλείνει με 30-34.

Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι με την ομάδα της Κηφισιάς να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ, όμως, ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε και έβρισκε λύσεις μέσα από το «ζωγραφιστό», με αποτέλεσμα να μη χάνει ποτέ το προβάδισμα. Με τους Μπατίστα και Γκιστ να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι, οι «πράσινοι» πήραν μια διαφορά 7 πόντων στο 30’ (45-52) για να κλείσει η τρίτη περίοδος με το σκορ στο 49-54 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν ήθελαν να μπλέξουν σε…. Περιπέτειες και με ένα σερί 0-7 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ανέβασαν τη διαφορά στο +12 (49-61) και το μόνο που έμενε ήταν να τη διατηρήσουν ως το τέλος.

Η ΑΕΝΚ, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρή ομάδα για να τα παρατήσει και με τους Λιακόπουλο και Σάιλας να παίρνουν το παιχνίδι πάνω τους, το έφερε και πάλι στα επίπεδα του ντέρμπι (63-66 στο 38’).

Το τρίποντο του Παππά έκανε το 63-69, αλλά η απάντηση ήρθε και πάλι από τον Λιακόπουλο για το 66-69. Ο Ψαθάς έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μπατίστα, ο Ουρουγουανός έκανε το 66-71, στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση των 24’’, ο Μαυροειδής υπέπεσε σε βήματα και ο Νέλσον με 1/2 βολές έκανε το 66-72 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη συνεπικουρούμενος από τον Τζέημς Γκιστ που προσέθεσε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Αντώνη Φώτση που ακολούθησε με 10 πόντου και 6 ριμπάουντ.

Για την πάντα μαχητική ΑΕΝΚ που πάλεψε, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε να κάνει την έκπληξη, η τριάδα των Σάιλας που πέτυχε 23 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, Λιακόπουλου με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και Μαυροειδή με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ  ήταν οι κορυφαίοι.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 30-34, 49-54, 66-72

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Ρέμεκουν, Σάιλας 23, Λιακόπουλος 19, Πόποβιτς 2, Πεσάκοβιτς, Μενουδάκος, Μαυροειδής 12, Ψαθάς 2, Μελισσαράτος, Ντούβνιακ 2 Ντέιβις 3, Βασιλόπουλος 2

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5, Φώτσης 10, Νέλσον 6, Παππάς 6, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 11, Μπατίστα 24, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Μπλουμς 3, Παπαγιάννης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.