Α1: η 13η αγωνιστική

Written by  Ιαν 17, 2015

Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στα γήπεδα της Α1 η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League Σκρατς που κράτα αμείωτο και έντονο το ενδιαφέρον των φιλών της «πορτοκαλί» θεάς.

Το πρωτάθλημα είναι μια στροφή πριν το τέλος του πρώτου γύρου και όλες οι αναμετρήσεις είναι σημαντικές τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά με τις ομάδες να μάχονται για να διατηρήσουν τη θέση τους στο πρωτάθλημα των μεγάλων.

Στα Τρίκαλα η γηπεδούχος ομάδα μετά την πολύ μεγάλη νίκη στο Ρέθυμνο υποδέχεται τον πολύ φορμαρισμένο και με ανεβασμένη τη ψυχολογία ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» προέρχεται από δυο αγχώδεις αλλα μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ και της Καντού αντίστοιχα και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί των επιτυχιών. Η αναμέτρηση αναμένεται συναρπαστική, καθώς τα Τρίκαλα δεν θυμίζουν την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών και έχουν αρχίσει να βρίσκουν το κάλο αγωνιστικό τους ρυθμό.

Στο «Ζηρίνειο» η Νέα Κηφισιά θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο σε μια πολύ σπουδαία όσο και σημαντική αναμέτρηση. Η ΑΕΝΚ μέτρα τέσσερα σερί άτυχα αποτελέσματα και θα προσπαθήσει για την νίκη καθώς η επιστροφή στις επιτυχίες είναι απαραίτητο συστατικό για να βρει και την ηρεμία που χρειάζεται. Στην αναμέτρηση αναμένεται να ντεμπουτάρει και ο νεοαποκτηθείς Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ο Πανιώνιος από την μεριά του είναι ακόμα στην τελευταία θέση και μια ενδεχόμενη αποτυχία θα τον «βουλιάξει» ακόμα περισσότερο ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα και θα συνεχίζει να ελπίζει για την παραμονή του.

Στο «Βενετόκλειο» Κολοσσός H Hotels και Κόροιβος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για το μέλλον και των δυο ομάδων. Οι δυο αντίπαλοι προέρχονται από νίκες την προηγούμενη αγωνιστική και με ψυχολογία ανεβασμένη θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν θετικά την πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σάββατου περιλαμβάνει ακόμα μια αναμέτρηση αυτή του Άρη με το Ρέθυμνο AEGEAN. Αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση στην ιστορία των συλλογών στη Θεσσαλονίκη με τις δυο ομάδες να θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λογούς η καθεμία. Ο Άρης είναι στην έκτη θέση και θέλει να διατηρηθεί όσο ψηλότερα μπορεί ενώ το Ρέθυμνο που προέρχεται από απρόσμενη ήττα από τα Τρίκαλα θέλει να «ρεφάρει» το άσχημο αποτέλεσμα και να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρηθεί στα ψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας.

Την Κυριακή (18/1) η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΚΑΟΔ . Η «ένωση» μετά την ήττα στο θρίλερ της Πυλαίας αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι πάντα επικίνδυνη και έτοιμη ανά πασά στιγμή να κάνει τη ζημιά σε περίπτωση που υποτιμηθεί. Η ΑΕΚ που ανακοινώσε την απόκτηση του Χέρστον αρχίζει σίγα να βρίσκει λίγο από την χαμένη λάμψη του παρελθόντος και όλοι πιστεύουν και ευελπιστούν σε ακόμα καλύτερες μέρες.

Τη Δευτέρα τέλος αγωνίζονται οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας με πιο δύσκολη αποστολή σίτυ του Παναθηναϊκού. Οι πρωταθλητές δοκιμάζονται στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλων

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.