Το ξέσπασμα που έψαχνε

Written by  Ιαν 13, 2015

Ένα σερί 10-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό στο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι «πρασινοι» επικρατήσαν με 91-54 έφτασαν τις δέκα νίκες στο πρωτάθλημα και έδειξαν ότι αρχίζουν να συνέρχονται από τα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Η εξέλιξη του αγώνα, μάλιστα, εδωσε την ευκαιρία στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ρίξει στο παρκέ τους Λούντζη και Παπαγιάννη ενώ εδωσε περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο τόσο στον Μποχωρίδη όσο και στον Χαραλαμπόπουλο.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Εστεμπάν Μπατίστα με 17 ποντους και 4 ριμπάουντ ενώ ο Αντώνης Φώτσης τα έκανε όλα στο παρκέ ( 13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 τελικές πάσες 1 κόψιμο σε 22'.06'' λεπτά συμμετοχής) σε μια εμφάνιση που εξαργυρώθηκε με 22 βαθμούς στο σύστημα «ranking»

Οι πρωταθλητές ήταν ομαδικοί μοίρασαν 26 τελικές πάσες και χάρισαν μερικές θεαματικές φάσεις στον λιγοστό κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ για να δει την αναμέτρηση καθώς, κακοκαιρία που επικρατούσε χθες στα βόρεια προάστια σε συνδυασμό και με την βροχή λειτούργησαν ανασταλτικά για τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Η αναμέτρηση

Η παγωνιά που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ επηρέασε τις προσπάθειες και των δυο ομάδων. Το πρώτο καλάθι σημειώθηκε δυο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα και στο 5΄ προηγήθηκε με 7-0 γεγονός που έκανε την ομάδα του Πανελευσινιακού να αφυπνιστεί. Οι «Σταχυοφόροι» μείωσαν αρχικά σε 13-10 και κατάφεραν να προηγηθούν στο τέλος της περιόδου με έναν πόντο (16-15).

Το ξεκίνημα της δεύτερης περίοδο έδειχνε ότι μπορεί να γίνει έκπληξη στο ΟΑΚΑ καθώς ο Πανελευσινιακός ήταν καλύτερος και πήρε προβάδισμα 5 ποντων (20-15) εκμεταλλευόμενος και το 0/10 τρίποντα που είχε γράψει η στατιστική για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αμέσως κάλεσε ταιμ αουτ και ο Παναθηναϊκός ηρέμησε βρήκε την συγκέντρωση που ήθελε και κατάφερε να κάνει ένα σερί 10-0 και να προηγηθεί με 25-20. Από εκείνο το σημείο και μέχρι την τελική κόρνα οι «πρασινοι» δεν κοίταξαν πότε ξανά πίσω. Στην αγωνιστική αφύπνιση συνετέλεσαν και τα δυο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Αντώνη Φώτση τα όποια άνοιξαν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 40-26 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ίδιο δυνατά και στην τρίτη περίοδο καθώς δεν ήθελε να δώσει εκ νέου δικαίωμα στον Πανελευσινιακό με τους «Σταυροφόρους» να τα περιμένουν όλα από το δίδυμο Κόξ-Λούμπι με την ομάδα όμως να μην μπορεί να απειλήσει. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 67-42 υπέρ των «πράσινων»

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα με τη διάφορα να φτάνει τους + 30 (74-44). Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο παρκέ τόσο τον Μιχάλη Λούντζη όσο και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Με αυτά και με αυτά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 91-54 να φτάνει τις δέκα νίκες στο πρωτάθλημα και να είναι μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Δεκάλεπτα: 15-16, 40-26, 67-42, 91-54

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 13 (1), Νέλσον 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 6, Μπατίστα 17, Μπλουμς 12 (4), Λουντζής, Παπαγιάννης 4.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κουστένης): Κοξ 13 (3), Μίτροβιτς 6, Τσακαλέρης, Λούμπι 18 (13ρ.), Μάρκοβιτς 6, Ιωάννου 4, Τζόνσον 7 (1), Αβραμίδης, Γκουαλτιέρι.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.