Ξεχωρίζει το ντέρμπυ των «Δικεφάλων»

Written by  Ιαν 10, 2015

Η αγωνιστική δράση επανέρχεται στα παρκέ της Α1 με τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής. Μετά από δυο εβδομάδες απουσίας εξαιτίας των γιορτών τα γήπεδα της Α1 θα γεμίσουν και πάλι κόσμο με τις ομάδες να υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις και εξαιρετικά παιχνίδια.

 

Στο πρόγραμμα της αγωνιστικής δεσπόζει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ που προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού θέλει να συνεχίσει θετικά την πορεία του και να κερδίσει ακόμα μια ομάδα της Αθήνας, αυτή τη φορά την ΑΕΚ. Η φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ με τη σειρά της θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στο στόχο της τετράδας.

Στην Αμαλιάδα, Κόροιβος και ΑΕΝΚ θα ψάξουν την νίκη την όποια φαίνεται ότι την αμφότεροι έχουν ξεχάσει (πέντε σερί ήττες ο Κόροιβος, τρεις η Νέα Κηφισιά). Η αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική καθώς ο νικητής αποκτά και πάλι ψυχολογία, ενώ ανακτά και την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Στο Ρέθυμνο, η τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας υποδέχεται τα Τρίκαλα B.C. ARIES. Οι δυο ομάδες προέρχονται από πολύ σπουδαίες εκτός έδρας νίκες και θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα. Σαφώς πιο δύσκολο έργο θα έχουν τα Τρίκαλα καθώς μετά την μεγάλη τους νίκη επί του Άρη στο «Nick Galis Hall» θα προσπαθήσουν να πάρουν ακόμα ένα σπουδαίο ροζ φύλλο στην έδρα της πιο δύσκολης επαρχιακής ομάδας της Α1.

Στη Δράμα, ο ΚΑΟΔ αγωνίζεται με τον Κολοσσό. Οι δυο ομάδες είναι στην ίδια θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς και όποια καταφέρει να φύγει νικήτρια θα εχει κάνει ένα πολύ σπουδαίο βήμα για τη «σωτηρία».

Στην Νέα Σμύρνη θα αναμετρηθούν ο Πανιώνιος με τον Απόλλων Πατρών με τις δυο ομάδες να θέλουν να δώσουν συνεχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος εμφανίζεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση εχει βρει τα αγωνιστικά του πατήματα και δεν εχει καμία σχέση με την ομάδα που όλοι παρακολουθούσαν στην αρχή του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Απόλλων είναι ήδη φιναλίστ του Κυπέλλου και θέλει και στο πρωτάθλημα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στη βαθμολογία.

Τη Δευτέρα, τέλος, αγωνίζονται οι δυο μεγάλοι με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Πανελευσινιακό, ενώ στο ΣΕΦ ο πρωτοπόρος πλέον Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τον Άρη σε ένα αγώνα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία επειτα από την απώλεια του Ρόι Τάρπλει ενός αθλητή που τίμησε και τις δύο ομάδες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.