Τα έξι ντέρμπι κι ο...περίπατος του Άρη

Written by  Δεκ 29, 2014

Μεγάλα ντέρμπι και παιχνίδια που κρίθηκαν στο νήμα περιελάμβανε ως επί το πλείστον η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ που, εκτός από τη «μονομαχία» των «αιωνίων» στο ΣΕΦ επεφύλασσε σπουδαίο θέαμα στο τέλος μιας ακόμα ενδιαφέρουσας χρονιάς.

 

Από τις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο ξεχώρισε η επιβλητική νίκη του Άρη επί των Τρικάλων σε μια αναμέτρηση που ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ πόντων στην καριέρα του, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους και με το νεαρό φόργουορντ να πετυχαίνει 22 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, πήραν μια διαφορά από νωρίς και δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Το 15-0 με το οποίο ξεκίνησε η τρίτη περίοδος μετέτρεψετο 44-30 του ημιχρόνου σε 59-30 με το «κιτρινόμαυρο» πάρτι να συνεχίζεται στο παρκέ. Το τελικό 90-61 επισφράγισε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Άρη στο πρωτάθλημα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο Βεζένκοφ σταμάτησε στους 24 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ είχε βολήθεια και από τους Πάσαλιτς που σημείωσε 13 πόντους με 3 ασίστ και Νέϊμικ που είχε 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από τα Τρίκαλα, ο Μάριος Ματαλών και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-30, 70-44, 91-60

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει από την Ρόδο παίρνοντας σπουδαία νίκη επί του Κολοσσού με 67-69 και να αποχαιρετίσει τη χρονιά με ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κρατώντας την αγωνία στα «κόκκινα» για όσους τον παρακολούθησαν. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μια αναμέτρηση του Άγγελου Τσάμη με τον Τζέικ Όντουμ, η οποία βρήκε νικητή στις λεπτομέρειες τον γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο Κολοσσός είχε την ευκαιρία να κλέψει τη νίκη ή να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όταν με 14’’ να απομένουν με το σκορ στο 67-69 και με το «δώρο» που έκανε ο Απόλλων Τσόχλας στους γηπεδούχους αστοχώντας σε δύο ελεύθερες βολές, δεν κατάφερε κανείς να στείλει τη μπάλα στο καλάθι.

Κορυφαίος για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, κορυφαίος ήταν ο Όντουμ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Κέβιν Λάνγκφορντ συμπλήρωσε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για τον Κολοσσό, η προσπάθεια του Άγγελου Τσάμη που ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Τζαμέλ Χάγκινς είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά στην τελευταία επίθεση αστόχησε και δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 39-39, 58-57, 67-69

Σε ένα παιχνίδι «διαφήμιση» για το μπάσκετ, όπου πρωταγωνίστησαν η εμπειρία και η μαχητικότητα, ο ΚΑΟ Δράμας πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Κηφισιά 78-79 με κορυφαίο τον πολύπειρο Μανώλη Παπαμακάριο.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν εκείνος που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας του, πετυχαίνοντας τους 9 τελευταίους πόντους των φιλοξενούμενων, αλλά και το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος που έγραψε το τελικό σκορ. Ο ΚΑΟΔ ξεπέρασε νωρίς το γρήγορο πολύ καλό ξεκίνημα της Κηφισιάς και πήρε α ηνία του αγώνα, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με διαφορά 10 πόντων. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, που ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από τη χαμένη ευκαιρία της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, έκαναν εντυπωσιακή τελευταία περίοδο, μειωσαν τη διαφορά, πέρασαν μπροστά στατελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μανώλης Παπαμακάριος που πέτυχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ και ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ροντ Όντομ πρόσθεσε άλλους 20 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ για τους γηπεδούχους, ο Κέιντ Ντέιβις σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 7 ριμοάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 35-35, 46-56, 78-79

Σπουδαίο «διπλό» που του επιτρέπει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες πήρε ο Πανιώνιος που έφυγε με τη νίκη 68-70 απο την έδρα του Πανελευσινιακού και πήρε ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία.

Ο Γιάροσλαφ Κορόλεφ δεν βγήκε παρά ελάχιστα από το παρκέ και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας στη νίκη των «κυανέρυθρων» πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό double-double με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Κόλεμαν με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν άξιος συμπαραστάτης, Βεργίνης και Ταμπς πρόσθεσαν από 12 πόντους έκαστος, ενώ για τον Πανελευσινιακό ο Κερτ Λούμπι πάλεψε μόνος έχοντας 12 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 15-31, 38-46, 53-59, 68-70

Στο ντέρμπι της Πελοποννήσου, ο Απόλλωνας Πατρών Carna παρά το δυνατό του ξεκίνημα και την εντυπωσιακή άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, χρειάστηκε το πεντάλεπτο της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού νεοφώτιστου Κόροιβου Αμαλιάδας με 77-72 αφήνοντάς τον στην τελευταια θέση της βαθμολογίας.

Οι πατρινοί είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια επική αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 14-24 και σερί 9-0 στο τελευταίο λεπτό έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, έμειναν από δυνάμεις και ο Απόλλων πήρε μια σπουδαία και δύσκολη νίκη.

Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν το πρώτο «βιολί» για τους νικητές, ενώ ο Γάιος Σκορδίλης πρόσθεσε μία εντυπωσιακή εμφάνιση με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, δείχνοντας πως στην Πάτρα έχει βρει το «λιμάνι» του.

Για τον Κόροιβο, όλο το παιχνίδι ήταν ο Ντουέιν Ντέιβις, ο οποίος ήταν ασταμάτητος με 28 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 29-22, 51-41, 65-65 (κ.α.), 77-72 (παρ.)

Την Κυριακή, η ΑΕΚ με τον «αέρα» που έφερε η έλευση του Ποπς Μενσά-Μπονσού, αλλά και η ανανέωση του συμβολαίου του Καρλ Ίνκλις πέρασε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα απέναντι στο Ρεθυμνο Aegean που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δικαιολόγησε την μέχρι σήμερα παρουσία του στο Πρωτάθλημα, με το τελικό 85-77 να σκορπά χαμόγελα στους φιλάθλους της ομάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» είδαν το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα να κάνει πράγματα και θαύματα και να αφήνει υποσχέσεις πως θα ισχυροποιήσει την ομάδα κάτω και απότα δύο καλάθια. Και πως να μην είναι έτσι, αφού ο Άγγλος σέντερ στην πρώτη του εμφάνιση σημείωσε 23 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, συνθέτοντας μαζί με τον Ίνγκλις που σημείωσε 24 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ, ένα «φονικό» δίδυμο. Από κοντά και ο Τόμας Ντελινικάιτις με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, που συμπλήρωσε την τριπλέτα των διακριθέντων για την «Ένωση».

Για το Ρέθυμνο που απογοήτευσε, αφού δεν δικαιολόγησε με την εμφάνισή του την ομάδα που μέχρι τώρα είχε εντυπωσιάσει και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ο Βίνσεντ Κάουνσιλ έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Τσέισον Άλλεν είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 50-36, 66-56, 85-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.