Δυσκολεύτηκε, αλλα κέρδισε

Written by  Δεκ 17, 2014

Έχοντας έναν Νίκο Παππά σε πολύ μεγάλη μέρα ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 76-69 του Άρη στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 Ο Άρης ζόρισε αρκετά τους Πρωταθλητές, οι όποιοι είδαν τον αγώνα σαν μια παρά πολύ καλή πρόβα εν όψει και της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για την 10η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Ευρωλίγκα. Οι «κίτρινοι» αποδείχτηκαν πολύ «σκληρό καρύδι» και χρειάστηκε ο Νίκος Παππάς να αναλάβει να δώσει τις λύσεις.

Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη έδωσε την δυνατότητα, αλλά και την ευκαιρία στον Νίκο Παππά να πατήσει παρκέ περισσότερα λεπτά και να «φορτώσει» την αντίπαλη άμυνα με 23 ποντους (6/6 βολες, 4/7 διποντα,3/6 τριποντα) και να προσθέσει στη στατιστική του ακόμα 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ. Η εξαιρετική παρουσία του Έλληνα γκαρντ δείχνει πως αγώνα με αγώνα να ανεβάζει «στροφές» και μπορεί να αποτελεί σταδιακά μια βασική πηγή κίνδυνου για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πόντους από όλους σχεδόν τους παίκτες που είχε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη διάθεση του. Αυτή η επιθετική πολυφωνία, «σήμα κατατεθέν» της ομάδας, έδωσε τη λύση όταν ο Άρης μείωσε στο 24' στους 4 πόντους τη διαφορά και έδειχνε ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από το ΟΑΚΑ.

Εκτός του Νίκου Παππά, πολύ καλή παρουσία είχε μετά από καιρό ο Εστεμπάν Μπατίστα (12 πόντοι και 10 ριμπάουντ), ενώ και ο Γιάννις Μπλόυμς συνέχισε να φορτώνει την αντίπαλη άμυνα έχοντας 14 πόντοι με 4/10 τρίποντα.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης βασίστηκε στις επιθετικές εμπνεύσεις του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο οποίος με τους 19 πόντους που πέτυχε πρόσθεσε ακόμα μια παραγωγική βραδιά στην καριέρα του.

Οι Πρωταθλητές έβγαλαν έτσι την... υποχρέωση του Πρωταθλήματος και κοιτούν τις επόμενες πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις, καθώς την Παρασκευή αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα, ενώ την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και στις 27/12 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Καυτό δεκαήμερο το οποιο απαιτεί συγκέντρωση, προσοχή και απολυτή προσήλωση στους στόχους.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-35, 61-51, 76-69

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9 (9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φώτσης 3, Παππάς 23 (3), Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ 4, Μπατίστα 12 (10ριμπάουντ), Μπλουμς 14 (4), Ράιτ

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 12 (4), Γκίκας, Ριντ 13 (1), Τόμας 10 (7 κλεψίματα), Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 19 (3), Νέιμικ 5, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.