Διπλή «χασούρα» στην Πόλη

Written by  Δεκ 04, 2014

Ο Παναθηναϊκός άντεξε για ένα ημίχρονο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/ούλκερ, όμως, στο τέλος κατέρρευσε χάνοντας, εκτός από τον αγώνα με 84-62 και τη διαφορά που είχε πάρει στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Αγωνία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αγωνίστηκαν με αρκετά προβλήματα, αφού τόσο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όσο και ο Εστεμπάν Μπατίστα δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν, γεγονός που έκανε το έργο του Ιβάνοβιτς πιο δύσκολο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης φάνηκε να χτύπησε και έμεινε εκτός αγωνιστικού χώρου, για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα.

Ως συνέπεια, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος λύγησαν από τις απουσίες και την αδυναμία να βρεθούν λύσεις ώστε να καλυφθούν.

Οι καταστάσεις αυτές παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον στο ξεκίνημα όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν τους παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά όσοι αγωνίστηκαν άρπαξαν την ευκαιρία και ξεδίπλωσαν στο παρκέ πολλές από τις αρετές τους.

Με τον Ράιτ και τους Γκιστ και Φώτση να μοιράζονται το χρόνο στους ψηλούς και τον Σλότερ να δίνει πολύτιμους πόντους από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ, έχοντας, παράλληλα, επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις στην άμυνα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με εκπληκτικό καλάθι του Νίκου Παππά στην εκπνοή, με το οποίο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 18-18 και έδειξαν στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ότι η βραδιά μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικές και άστοχες στο δεύτερο δεκάλεπτο και είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο καλάθι το πέτυχε ο Χίκμαν έπειτα από 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα παιχνιδιού.

Στο σημείο εκείνο και ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης δε μπορούσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα τη θέση του να πάρει ο Μποχωρίδης, η περιφέρεια της Φενέρ πήρε «φωτιά» και με συνεχόμενα τρίποντα από Μαχμούτογλου και Χίκμαν πήρε τη διαφορά που στο 14’ ήταν στο +9 για την τουρκική ομάδα (31-22). Οι πόντοι του Σλότερ που ήταν εκείνος που είχε αναλάβει να ξεκολλήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και ένα τρίποντο αυτοπεποίθησης από τον νεαρό Χαραλαμπόπουλο δεν επέτρεψαν στην τουρκική ομάδα να ξεφύγει περισσότερο, μείωσαν σταδιακά τη διαφορά και έφεραν το παιχνίδι στο 36-32 στη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς υπό το βάρος των απουσιών, η Φενέρ άρχισε να παίζει ασφυκτική άμυνα, η περιφέρειά της βρήκε ρυθμό και γρήγορα εκτόξευσε τη διαφορά χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης. Με συνεχόμενα τρίποντα η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο 23’ (48-37), ξεπέρασε τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο 27’ (60-41) και έφτασε ακόμα και τους 20 πόντους στο 29’ (65-45).

Το δεκάλεπτο έληξε με τη διαφορά στο +19 για την τουρκική ομάδα (67-48) με το επιμέρους σκορ να είναι 31-16 και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει λύσεις για να μειώσει, ώστε να μην χάσει και τη διαφορά της ισοβαθμίας.

Η τελευταία περίοδος κύλησε με τη διαφορά να ακροβατεί μεταξύ -18 και -20 για τον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάνοβιτς να έχει επιστρατεύσει ακόμα και τον νεαρό Διαμαντάκο για να καλύψει το κενό στους ψηλούς.

Η αναμέτρηση έληξε με τον χειρότερο τρόπο για τους «πράσινους», αφού ο Μπογκντάνοβιτς με ένα τρίποντο από τα 9 μέτρα έγραψε το τελικό 84-62 και χάρισε εκτός απροόπτου την δεύτερη θέση στην τουρκική ομάδα.

Σε μια βραδιά που τίποτα δεν πήγε καλά για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, μπορούν να βρεθούν θετικά σημεία μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και αυτές έχουν να κάνουν με την παρουσία των νέων παιδιών που μπορεί να χάνουν σε εμπειρία, αλλά έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης κλήθηκε να καλύψει το κενό του Δημήτρη Διαμαντίδη, κάτι που από μόνο του αποτελεί τεράστιο άγχος για τον οποιονδήποτε παίκτη.

Ο νεαρός γκαρντ σημείωσε 5 πόντους, είχε αρκετές καλές στιγμές, αλλά δείχνει ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να πρωταγωνιστήσει στον Παναθηναϊκό. Πολύ καλές υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος σημείωσε 7 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουν και είχε και 2 κοψίματα, αποδεικνύοντας πως δικαίως αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του «τριφυλλιού» για ένα λαμπρό μέλλον.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Σλότερ, ο οποίος κάλυψε το επιθετικό κενό στην περιφέρεια, σημειώνοντας 20 πόντους με 4/11 τρίποντα.

Για την ομάδα του Ομπράντοβιτς που με τη νίκη αυτή «κλειδώνει» την δεύτερη θέση, ο Γκούντελοκ σημείωσε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, ο Ερντέν είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Βέσελι πρόσθεσε άλλους 12 πόντους.

Μετά τα αποτέλεσμα αυτό, ο Παναθηναϊκός έχει να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για τν κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο –χρειάζεται να κερδίσει τις δύο επόμενες αναμετρήσεις και ταυτόχρονα η Φενέρ να ηττηθεί και στις δύο – ωστόσο, αυτό που μετράει είναι να επιστρέψουν και πάλι οι τραυματίες και η ομάδα να βρεθεί και πάλι μαζί, ώστε με το ξεκίνημα του Top 16 να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: 23/40 δίποντα, 10/27 τρίποντα, 8/12 βολές, 26-14 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 12 κλεψίματα, 1 κοψίματα, 12 λάθη

Παναθηναϊκός:14/30 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 10/11 βολές, 21-9 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 6 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 16 λάθη

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκούντελοκ 18, Χίκμαν 10, Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλντζιτς 3

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7, Σλότερ 20, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9, Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.