Πέρασε από την Αμαλιάδα, αλλά έχασε Μαυροκεφαλίδη

Written by  Δεκ 01, 2014

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κόροιβου στην Αμαλιάδα  με 72-59 στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική  και συνεχίζει αήττητος την προέλαση του στην Α1. Αγωνία για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη

Οι «πρασινοι» ήταν άτυχοι καθώς, μετά τον Μπατίστα που απουσίαζε εξαιτίας τραυματισμού, είδαν να χάνουν και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη μόλις 1 και 9 δευτερόλεπτα αφού είχε ξεκινήσει η αναμέτρηση. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού ένιωσε ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς, βγήκε από το παιχνίδι και δεν ξαναπέρασε πότε.

Την απουσία αυτή προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Κόροιβος και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Πρωταθλητές, αλλα η απειρία των παικτών του Χάρη Μαρκόπουλου και η καταπληκτική μέρα στην όποια βρέθηκε ο Γιάνις Μπλουμς στέρησαν από τους νεοφώτιστους το δικαίωμα στο όνειρο.

Η αναμέτρηση ουσιαστικά κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο όταν ο Γιάνις Μπλουμς με ένα προσωπικο «κρεσέντο» μετέτρεψε το εύθραυστο 62-55 σε 67-55 σβήνοντας κάθε ελπίδα του Κόροιβου. Ο Λετονός γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 16 ποντους (1/1 δίποντο, 4/7 τριποντά, 2/2 ελεύθερες βολές,1 ασιστ και 1 κλέψιμο). Τον Μπλούμς σε απόδοση ακλούθησαν ο Τζουλίαν Ράιτ με 12 και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 11. Από τους γηπεδούχους πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ντάριους Γκάρετ ο όποιος σημείωσε 25 πόντους και χάρισε πολύ ωραίες φάσεις στους φίλους της ομάδας.

Το «τριφύλλι» έβγαλε ακόμα μια εγχώρια υποχρέωση και ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από την όποια θα κριθεί κατά ένα πολύ μεγαλο ποσοστό η κατάληψη της δεύτερης θέσης στον Γ' όμιλο της φετινής Ευρωλίγκα.

Η αναμέτρηση

Ο αγώνας ήταν πολύ νευρικός στο ξεκίνημα του με τις δυο ομάδες να κάνουν περίπου 2 λεπτά να σκοράρουν. Τελικά η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν ο Κόροιβος με καλάθι του Λόουερι. Ο Παναθηναϊκός σίγα ανέβαζε στροφές και άρχιζε να βγάζει ενέργεια κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και με κύριους επιθετικούς εκφραστές τόσο τον Γκίστ όσο και τον Ράιτ προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με +7 (17-10).

Στη δεύτερη περίοδο η κατάσταση δεν έδειξε να αλλάζει και αυτό γιατί τα μεγάλα όπλα του Κόροιβου, τόσο ο Βασίλιεβιτς όσοκαι ο Ρούμπιο, δεν ήταν σε καλό βράδυ. Από την άλλη η «πράσινη» περιφέρεια λειτούργησε και οι πρωταθλητές με 4/4 τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 πόντους (37-17 στο 27'). Στα επόμενα τρία λεπτά, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκάρετ πήρε τη σκυτάλη για τον Κόροιβο, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +18 (43-21) για τους Πρωταθλητές.

Στην τρίτη περίοδο, η ροη του αγώνα φάνηκε να αλλάζει και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε το ίδιο δυνατά γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε ο Κόροιβος και με ένα επιμέρους 16-8 στα μισά της περιόδου «έριξαν» τη διαφορά του ημιχρόνου στα μισά (55-41) στο τέλος της περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο με τις φωνές του Ιβάνοβιτς να ακούγονται μέχρι το... ΟΑΚΑ οι Πρωταθλητές σοβαρεύτηκαν, βρήκαν τα πατήματα τους μέσα από την άμυνα και προσπάθησαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη. Ο Κόροιβος, όμως, πίεζε και δεν άφηνε τους «πράσινους» να ξεφύγουν. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έφτασαν σε απόσταση αναπνοής 4.18'  πριν το τέλος(59-53), τότε ήταν όμως που ανέλαβε δράση ο Μπλουμς και με προσωπικούς του ποντους πήγε το σκορ στο 67-55 τελειώνοντας ουσιαστικά και τυπικά την αναμέτρηση. Το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ με το 72-59 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 11 (1), Λόουερι 11 (1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3 (1), Βασίλιεβιτς 5 (1), Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25 (6ρ), Ρούμπιο 4 (7ρ), Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης, Βαρδακαστάνης

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 11 (2τρ, 4ασ), Φώτσης 11 (3), Παππάς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3 (1τρ, 8ας), Γκιστ 7 (10ρ), Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12 (9ρ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.