Νίκησε και πάει στο Top 16

Written by  Νοε 28, 2014

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαιτέρα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 87-72 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, πήγε στο 5-2 στον Γ' όμιλο και πήρε την πρόκριση για ακόμα μια χρονιά στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ξέσπασμα στις αρχές της τρίτης περιόδου μετατρέποντας το 44-33 του ημιχρόνου σε 59-37 τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση. Από εκείνο το σημείο και μετά, τα πάντα είχαν πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς όλοι περίμεναν την τελική κόρνα για να δουν ποιο θα είναι ακριβώς το σκορ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ο Σλότερ που σημείωσε 17 ποντους, ενώ πολύ καλός ήταν για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που τελείωσε τον αγώνα έχοντας 16 πόντους. Την «πράσινη τριανδρία» των σκόρερ ολοκλήρωσε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 13.

Ο Παναθηναϊκός κερδισε γιατί πολύ απλά ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς, σούταρε με καλύτερα ποσοστά, ενώ η ομαδικότητα του στα ριμπάουντ έκανε να μην φαίνεται το κενό του απόντα Εστεμπάν Μπατίστα.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν σεβαστήκαν την ενός λεπτού σιγή που τήρησε η Ευρωλίγκα σε όλους τους αγώνες στην μνήμη του φιλάθλου του Ερυθρού Αστέρα λέγοντας συνθήματα κατά του αιωνίου αντίπαλου Ολυμπιακού.

Με την νίκη αυτή οι «πρασινοι» πήγαν στο 5-2 και την άλλη εβδομάδα πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για αγωνιστούν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ουσιαστικά και τυπικά για τη δεύτερη θέση του ομίλου τους, καθώς με νίκη είναι κατά μεγαλο ποσοστό δεύτεροι, ενώ με ήττα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να δουν σε ποια θέση θα τερματίσουν στο Γ' όμιλο της Ευρωλίγκα.

Η αναμέτρηση

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση όπως εχει μάθει τους φιλάθλους του φέτος στο ΟΑΚΑ, δηλαδή, με τριποντο. Ο Σλότερ έκανε το 3-2 με την Μπάγερν να απαντά πρώτα με τον Μπραιαντ και εν συνεχεια με τον Μακαλεμπ (2-4).Ο Παναθηναϊκός και πάλι είχε τη λύση από τα 6,75 και με τον Γιάνκοβιτς εγραψε το 6-4. Η Μπάγερν, όμως, με τον Σαβανοβιτς πήρε και πάλι προβάδισμα (6-8 στο 6,40'). Σε εκείνο το σημείο οι Πρωταθλητές Ελλάδας «έτρεξαν» ένα σερί 8-0 με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και προηγήθηκαν με 14-8. Ο Μίσιτς μείωσε σε 14-10 για την Πρωταθλήτρια Γερμανίας και, τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Γκίστ να κάνει το 18-10 και τον Μίσιτς να γράφει το τελικό 18-12.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια χαλάρωσης γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Μπάγερν, η όποια σίγα ροκάνισε τη διαφορά και έφτασε σε απόσταση δυο πόντων μετά από καλάθι του Μίσιτς (20-18). Ο Νίκος Παππάς με τρίποντο εδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του (23-18), αλλά οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω και με τον Μακκάλεμπ, αλλά και με τον Στίματς πίεζαν και δεν αφήναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Ο Μακ Κάλεμπ με δίποντο έγραψε το 29-27 και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 31-31 βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να καλέσει ταιμ άουτ. Οι φωνές του τεχνικού των Πρωταθλητών έπιασαν τόπο καθώς οι «πράσινοι» με ένα σερί 8-0 πήγαν το σκορ στο 39-31, ενώ πηραν και διψήφια διαφορά στο σκορ με τριποντο του Σλότερ στη λήξη του ημιχρόνου (44-33)

Η τρίτη περίοδος είναι παραδοσιακά η καλύτερη του Παναθηναϊκού και αυτό φρόντισε να το επιβεβαιώσει. Οι Πρωταθλητές ξεκίνησαν με ένα σερί 11-2 που εκτίναξε τη διαφορά στο +20 (55-35 με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη), ενώ ο ίδιος παίκτης συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι της Μπάγερν (59-37). Το μόνο που προσπαθούσε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Μπάγερν ήταν να μειώνει στο σκορ χάρη σε προσπάθειες τόσο του Σαβάνοβιτς όσο και του Σάφαρικ. Ο Νίκος Παππάς με τρίποντο έκανε το 64-45  στο 1.32' πριν το τέλος της περιόδου που ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 65-51.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ίδιο δυνατά και αύξανε συνεχώς τη διάφορα με κύριους εκφραστές τόσο τον Φώτση όσο και τους Διαμαντίδη και Σλότερ. Στα 1,18' πριν τη λήξη ο Σλότερ με τριποντο έκανε το 85-65, ενώ στην αναμέτρηση είχε περάσει και ο Χαραλαμπόπουλος. Τελικά, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην νίκη με 87-72, έφτασε τις 5 νίκες στον όμιλο, σφραγίζοντας παράλληλα και την πρόκριση στο Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 44-33 65-51, 87-72

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 17 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13 (1), Φώτσης 14 (3), Παππάς 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 2, Μπλουμς, Ράιτ 6.

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): ΜακΚάλεμπ 15 (1), Σάφαρτσικ 5, Μίτσιτς 7 (1), Στάιγκερ, Μπένζινγκ 14 (2), Ντζέντοβιτςς, Στίματς 5, Ζίπσερ 2, Σαβάνοβιτς 13, Ιντμπίζι 2, Γιάγκλα , Μπράιαντ 9.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.