Μεγαλο "διπλό" για την ΑΕΚ, έσπασε το "ρόδι" ο Πανιώνιος

Written by  Νοε 23, 2014

Η ΑΕΚ απέδρασε από το «Ζηρίνειο» επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς με 80-75, πετυχαίνοντας τη νίκη της αγωνιστικής. Πρώτη νίκη έπειτα από έξι αγώνες και για τον  Πανιώνιο.

Η «Ένωση» που δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης με τον Ντούσαν Σάκοτα στον πάγκο, ευτύχησε να έχει σε πολύ μεγάλη μέρα τον Καρλ Ίνγκλς (22 ποντοι,4/9 τριποντά), ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικράτηση είχαν επίσης ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 12 πόντους (8/10 βολές, 2/3 δίποντα) και 8 ριμπάουντ και ο Νώντας Παπαντωνίου με 10 πόντους και καθοριστικό τρίποντο 1' και 40'' πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Από την ΑΕΝΚ που γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της για φέτος, ο Δημήτρης Μαυροείδης είχε 29 ποντους (10/15 διποντα,9/13 βολές, 10 ριμπαουντ, 2 κοψίματα και συνολικό ranking 35 βαθμούς).

Στην "πλατεία" επιτέλους πανηγυρίζουν, αφού ο «Ιστορικός» πήρε το πρώτο "ροζ" φύλλο για φέτος. Ο Πανιώνιος επικράτησε με 74-69 του Κόροιβου Αμαλιάδας και τα πρώτα χαμογέλα έκαναν την εμφάνιση τους στην ομάδα. Μεγαλο παιχνίδι από τον Κόρολεφ (23 ποντοι,5/8 διποντα,2/4 τριποντα,7/12 βολές,3 ριμπαουντ,4 ασιστ και 6 κερδισμένα φάουλ). Ο Ρώσος, όμως, δεν ήταν μόνος, αλλά είχε άξιους συμπαραστάτες τόσο τον Δημήτρη Βεργίνη (14 πόντοι) όσο και τον Τόνι Γούντς( 14 πόντοι).

Από τον Κόροιβο, ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο με 21 και ο Ρόμπερτ Λάουρι με 20 πόντους ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν περισσότερο από την ομάδα της Ηλείας.

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε το άδειο λόγω τιμωρίας «Nick Galis Hall» και έφυγε με την νίκη από τη Θεσσαλονίκη με 77-65 στην έκπληξη της 7ης αγωνιστικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μάικ Τζέιμς. Ο 24χρόνος Αμερικανός γκαρντ εντυπωσίασε για μια ακόμη αγωνιστική και με 28 πόντους (3/3 βολές, 8/14 δίποντα και 3/5 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ έβαλε την... υπογραφή του στην τρίτη και πιο σημαντική νίκη των «θαλασσί» μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Άξιοι συμπαραστάτες του Τζέιμς ήταν ο Τζαμέλ Χάγκινς που έκανε double double (19 πόντοι με 3/3 βολές, 8/10 δίποντα και 11 ριμπάουντ) και ο Τομ Λίντεν με σχεδόν άψογη στατιστική (16 πόντοι με 4/5 βολές, 3/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα). Η νίκη αυτή, μάλιστα, ήταν και η πρώτη με τον Άρη Λυκογιάννη στο τιμόνι των Ροδιτών.

Από τους γηπεδούχους, που ουσιαστικά πληρώνουν την απερισκεψία κάποιων οπαδών τους στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 21 ποντους και ο Λαμάρκους Ρίντ με 14.

Ο Απόλλων Πατρών συνέχισε αήττητος στην έδρα του (3/3 νίκες). Οι «Αχαιοί» επικρατήσαν των Τρικάλων με 83-70 με τον Μπράντον Πέν σε πολύ μεγάλη μέρα (26 ποντους), ενώ πληθωρική παρουσία είχε και ο Γκέβιν Γκάλογουεϊ με 17 πόντους (5/6 βολές, 3/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους που παραμένουν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας κορυφαίος ήταν ο Κένεθ Κάντζι με 24 π;oντους.

Στην Ελευσίνα, το Ρέθυμνο μετά τις δυο ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις με το πειστικό 80-70 που επιβλήθηκε του Πανελευσινιακού.

Το Ρέθυμνο, που ήταν κυρίαρχος της αναμέτρησης από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα, είχε κορυφαίο τον Βίνσεντ Κάουνσιλ, που σκόραρε 22 πόντους με 3/3 βολές, 8/11 δίποντα και 1/2 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. «Κλειδιά» της καθολικής υπεροχής των φιλοξενουμένων ήταν τα 4 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ που πήραν με τους Γιάννη Σίνη, Ντέγιαν Κράβιτς να κάνουν πολύ καλή δουλειά στις δύο ρακέτες και την πολύ καλή άμυνα τους.

Από τον Πανελευσινιακό που δεν κατάφερε να συνεχίσει νικηφόρα, μετά τις δυο σερί νίκες επί της ΑΕΚ και των Τρικάλων, ξεχώρισαν οι Γιάννης Αθανασούλας και ο Ελάιζα Τζόνσον με 12 ποντους.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.