Η άμυνα έσωσε τον Ολυμπιακό, νίκη στην «πρώτη» του Σάκοτα η ΑΕΚ

Written by  Νοε 17, 2014

Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα απέναντι στο μαχητικό και πάντα υπολογίσιμο Ρέθυμνο, ωστόσο, η εμπειρία και η εντυπωσιακή άμυνα που τείνει να γίνει η νέα αγωνιστική ταυτότητα των «ερυθρολεύκων», μίλησαν στο τέλος για να πάρει μια δύσκολη νίκη με 54-64.

 

Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με πολλά προβλήματα για ένα ακόμα παιχνίδι, καθώς εκτός από τις γνωστές απουσίες των Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Λοτζέσκι, εκτός έμεινε ο Κατσίβελης, ο Χάντερ αγωνίστηκε με ένεση για να μπορέσει νααγωνιστεί, αφού δεν έιωθε καλά και είχε τάσεις για εμετό, ο Ντάρντεν έπαιξε με πυρετό, ενώ και ο Σλούκας αποκόμισε ένα χτύπημα στο μάγουλο και επέστρεψε από την Κρήτη με τρία ράμματα. Συν τοις άλλοις, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, νοσηλεύτηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και δεν ακολούθησε την αποστολή, στην πάγκο της οποίας κάθισε ο Μίλαν Τόμιτς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο 0-15 στα πρώτα 5’ και άφησε υποσχέσεις ότι θα περάσει ένα ξεκούραστο απόγευμα. Αυτό, ωστόσο, δε συνέβη, καθώς οι ηγπεδούχοι αντέδρασαν, απάντησαν με δικό τους σερί 11-0 και έκαναν το αιχνίδι και πάλι ντέρμπι με την πρώτη περίοδο να λήγει 11-19 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η δεύτερη περίοδος ήταν πολυ κακή και χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακή αστοχία των δύο ομάδων, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, επιτρέποντς στο Ρέθυμνο να μένει κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, που έληξε με το «ισχνό» 27-29.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήθφθηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και το Ρέθυμνο να ακολουθεί. Το 49-50 της τρίτης περιόδου ήταν ενδεικτικό της δυσκολίας των Πειραιωτών νααντιμετωπίσουν την κρητική ομάδα.

Την τελευταία περίοδο έκανε την εμφάνισή της η γνωστή πιεστική άμυνα του τελευταίου διαστήματος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει κεφάλι και να μην κοιτάξει ξανά πίσω. Το τρίποντο του Σίμπσον 6.10’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, με το οποίο μείωσε σε 54-58 ήταν και οι τελευταίοι πόντοι που πέτυχε το Ρέθυμνο, αφού από το σημείο εκείνο και μετά η άμυνα του Ολυμπιακού έσφιξε αρκετά και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να σκοράρουν.

Το τελικό 54-64 έδωσε στον Ολυμπιακό μια δύσκολη και αγχώδη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση έπειτα από το νωθρό ξεκίνημά του, πετυχαίνοντας 9 πόντους με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Καλή απόδοση είχαν και οι Ντάνστον και Λαφαγιέτ που πέτυχαν από 11 πόντους, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ σημείωσε 4 πόντους, αλλά είχε 7 ριμπάουντ και 4 τάπες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Από την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα, ο Κάουνσιλ είχε 16 πόντους, ενώ ο Μοχάμεντ Φαγιέ 7 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 27-29, 49-40, 54-64

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, η ΑΕΚ, με τον Ντούσαν Σάκοτα να επιστρέφει στον πάγκο της έτυχε σημαντική νίκη-«ανάσα» επί του Απόλλωνα Πάτρας με 67-64 και ξεκόλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τις βολές του Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος «σφράγισε» από τη γραμμή των βολών τη νίκη για την ομάδα του. Κορυφαίος για την «Ένωση» ήταν ο Καρλ Ίνγκλις, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους δείχνοντας πως αρχίζει να προσαρμόζεται σταδιακά, ενώ υπο τις οδηγίες του πατέρα του, ο Ντούσαν Σάκοτα παρ’ όλο που ήταν άστοχος (μόλις 1/9 τρίποντα), σημείωσε 19 πόντους.

Από την ομάδα του Νίκου Βετούλα, ο Φιτζπάτρικ σημείωσε 13 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Μικρή η προσέλευση του κόσμου (περίπου 3.000), ωστόσο, η ατμόσφαιρα κατά διαστήματα ήταν πολύ θερμή.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 39-38, 51-53, 67-64

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.