Από νωρίς τα… παρατράγουδα

Written by  Οκτ 12, 2013

Νωρίς άρχισαν τα… «όργανα» ενόψει του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», καθώς ήδη από την κλήρωση των διαιτητών άρχισαν οι αντιδράσεις και οι προβληματισμοί, δείχνοντας πως τα όσα συνέβησαν κατά την περσινή χρονιά είναι πολύ πιθανό να έχουν και συνέχεια.

 

Η κλήρωση για τους διαιτητές που θα διευθύνουν την αναμέτρηση έφερε τους Χριστοδούλου, Γκόντα και Παναγιώτου. Με την ολοκλήρωση της κλήρωσής, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας και ο Γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος αναφέρθηκαν στην ποινή του προέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΕΦΙΠ, που προβλέπει εξάμηνη στέρηση φιλάθλου ιδιότητας και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, με τριετή αναστολή, ενώ έβαλλαν κατά του διαιτητή της επίμαχης αναμέτρησης, Παναγιώτη Αναστόπουλου, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι», άρχισε την αρχική του κατάθεση.

Ο διάλογος που διημείφθη για το θέμα ανάμεσα σε Συμεωνίδη, Σταυρόπουλο και Σκινδήλια:

 Σταυρόπουλος: "Επειδή αργήσαμε, ειπώθηκε κάτι στην αρχή ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί;"

 Συμεωνίδης: "Όχι δεν υπάρχει κάποια καινοτομία καθώς δεν δεχτήκαμε κάποια όχληση ή πρόταση από οποιοδήποτε ομάδα".

 Σταυρόπουλος: "Ναι, αλλά και όταν δέχεστε οχλήσεις από τις ομάδες απλά τις καταγράφετε και δεν τις λαμβάνετε υπ’ όψιν. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα συγκεκριμένος διαιτητής να ειρωνεύεται μία ομάδα στα αποδυτήρια και να συνεχίζει να την σφυρίζει".

 Συμεωνίδης: "Κοιτάξτε κ. Σταυρόπουλε, δεν είμαστε άνθρωποι της ΚΥΠ για να ξέρουμε τι λέγεται στα αποδυτήρια. Αν έχετε κάποιο αίτημα μπορείτε να το καταγράψετε και να το στείλετε σε ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ ώστε να εξεταστεί".

 Σταυρόπουλος: "Το ξέρετε ότι ο κ. Αναστόπουλος άλλαξε την κατάθεσή του στην ΕΦΙΠ";

 Συμεωνίδης: "Ειλικρινά δεν το γνωρίζω, δεν ξέρουμε καν ότι έχει καταθέσει στην ΕΦΙΠ. Αν έχετε κάποια στοιχεία να μας τα δώσετε".

 Σε αυτό το σημείο, ο κ. Σκινδήλιας εμφάνισε έναν φάκελο, ο οποίος, όπως τόνισε, περιελάμβανε στοιχεία λέγοντας: "Γι αυτό σας τα φέραμε…".

 Συμεωνίδης: "Θα τα κοιτάξουμε…".

Το ζήτημα τέθηκε υπό διερεύνηση και όλα δείχνουν πως θα έχει πολλά επεισόδια. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός που διαψεύδει τους ισχυρισμούς των «ερυθρολεύκων», είχε και κάτι άλλο να τον απασχολεί. Το άκουσμα του ονόματος του διαιτητή Γκόντα δεν ήταν ευχάριστο για τους νταμπλούχους Ελλάδας, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αρκετά παράπονα από διαιτησίες του συγκεκριμένου διαιτητή απέναντι στην ομάδα τους. Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα στον περσινό πρώτο τελικό, αλλά και στο ντέρμπι των δύο ομάδων πάλι στο ΣΕΦ την περίοδο 2011-12, όταν και ο τότε προπονητής της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε καταφερθεί εναντίον του κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Η σεζόν, λοιπόν, δεν έχει ακόμα καλά καλά ξεκινήσει και οι «κοκκορομαχίες» των δύο «αιωνίων» συνεχίζονται. Ευχή όλων είναι μετά τη λήξη του ντέρμπι όλοι να έχουν να ασχοληθούν μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, όσο εφικτό κι αν είναι αυτό σε ένα παιχνίδι που ξεκινά με άδειες κερκίδες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.