«Πράσινο» πάρτι με dress code… Αρμάνι

Written by  Νοε 08, 2014

Επίδειξη δύναμης και μια φανταστική μπασκετική παράσταση χάρισε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, την οποία διέλυσε με 90-63 και έμεινε μόνος πρώτος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Γ’ ομίλου της Ευρωλίγκα, έχοντας πάρει σημαντικό προβάδισμα από τις ομάδες που ακολουθούν.

 

Οι «πράσινοι» διανύουν περίοδο «δαιμονισμένης» φόρμας και αυτό το ένιωσε καλά η ομάδα του Λούκα Μπάνκι που από το πρώτο δευτερόλεπτο ένιωσε πως δεν είχε πολλές ελπίδες απέναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει τη νίκη. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξαν με το «καλημέρα» τις διαθέσεις τους, αφού με 3/3 τρίποντα στο πρώτο δίλεπτο πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και δεν κοίταξαν πίσω ούτε στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε την εντυπωσιακή του σκληρή περιφερειακή άμυνα που έκλεισε όλους τους διαδρόμους στην Αρμάνι, βγάζοντας ουσιαστικά από την αρχή εκτός αγώνα το μεγάλο της «όπλο», Λίνας Κλέιζα, ενώ διατήρησε για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ υψηλά ποσοστά από τα 6.75 μ. (συνολικά 9/16 ποσοστό 56,3%) που του έδωσε «αέρα» για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη.

Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν ήδη 23-13, ενώ στο ημίχρονο, μετά από ένα πρόσκαιρο ξέσπασμα της ιταλικής ομάδας που μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους (30-24 στο 15’), οι «πράσινοι» δεν άφησαν περαιτέρω περιθώρια και πήραν ξανά διψήφια διαφορά που διαρκώς διευρυνόταν.

Το 44-30 του ημιχρόνου εκτοξεύθηκε στο 71-43 της τρίτης περιόδου, με την ιταλική ομάδα να ψάχνει τρόπους να γλιτώσει τη συντριβή. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι» και τελικά ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την αναμέτρηση με 90-63 και έμεινε μόνος δεύτερος στην βαθμολογία του ομίλου πίσω από την Μπαρτσελόνα που είναι πρώτη και αήττητη και τον περιμένει την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη για το ντέρμπι της πρώτης θέσης.

Αντίθετα, η Αρμάνι υποχώρησε στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-3 και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες ακόμα και για την διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στον όμιλο που οδηγεί στο Top 16.

Αν ψάξει κανείς τον κορυφαίο του Παναθηναϊκού θα δυσκολευτεί, αφού ο Ιβάνοβιτς ευτύχησε να δει όλους τους παίκτες του να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να ανταμείβουν τους φιλάθλους που δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα κυριάρχησε και πάλι κάτω από τα καλάθια πετυχαίνοντας 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης που την περασμένη εβδομάδα έγινε ο πρώτος παίκτης που ξεπέρασε τις 1.000 ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, διεύρυνε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του με 6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Νίκος Παππάς «άρπαξε» μία ακόμα ευκαιρία και με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο δείχνει πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της καθιέρωσής του στον Παναθηναϊκό.

Από την Αρμάνι Μιλάνο που δεν βρήκε κανένα περιθώριο αντίδρασης απέναντι στον εκπληκτικό Παναθηναϊκό, ο μόνος που διασώθηκε κάπως, ήταν ο Σαμάρντο Σάμουελς με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-30, 71-43, 90-63


Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 7, Παππάς 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 9, Μπατίστα 15, Μπλουμς 8, Ράιτ 9


Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 13, Μπρουκς 11, Τζεντίλε, Τζίγκλι, Τσερέλα, Μέλι, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 9, Σάμουελς 18, Μος 5 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.