«Οικογενειακή» υπόθεση στην Πυλαία, νίκες για Άρη, ΑΕΝΚ, Ρέθυμνο

Written by  Νοε 01, 2014

Σπουδαίες αναμετρήσεις έκρυβε το πρώτο μέρος της τέταρτης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, αλλά και το μεγάλο «διπλό» του Άρη στη Δράμα να ξεχωρίζουν.

 

Στην Πυλαία, σε μια αναμέτρηση με ιστορική σημασία, αφού ο πατέρας Σούλης Μαρκόπουλος αντιμετώπισε τον υιό του, Χάρη, η εμπειρία μίλησε στο τέλος με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία δύσκολη παρ’ όλα αυτά νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με 84-71. Η νεοφώτιστη ομάδα άντεξε για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, αν και βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 14 πόντους, μείωσε τη διαφορά, ωστόσο, στο τέλος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ απέδειξαν πως δίκαια αποτελούν την πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος μετά τους δύο «αιωνίους». Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Απόλλωνας Τσόχλας, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους, ενώ 16 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Δέδας. Για τον Κόροιβο, ο Ρόμπερτ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ντέιβις με 14 πόντους ήταν οι καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 46-32, 59-52, 84-71

Σπουδαίο ντέρμπι έγινε στη Δράμα, όπου ο γηπεδούχος ΚΑΟΔ υποδέχθηκε τον Άρη, που, αν και παρουσίασε τάσεις «αυτοκτονίας» πήρε τελικά τη νίκη με 70-74 χάρη στο πάθος και την αυτοθυσία που έδειξε στο τέλος, αλλά και αρκετή δόση τύχης. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά δώδεκα πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, σωρεία λαθών από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι για να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά κυρίως το τραγικό ποσοστό τους από τη γραμμή των βολών, όπου είχαν συνολικά 18/36 έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι ως το τέλος.

Με 9’’ να απομένουν και το σκορ στο 70-72 υπέρ του Άρη, ο Σπύρος Μούρτος έχασε δύο ελεύθερες βολές, όμως, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ κατάφερε να αρπάξει το επιθετικό ριμπάουντ και με δύο εύστοχες βολές έγραψε το τελικό σκορ 70-74. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Αντεκμπόγιε με 17 πόντους, ενώ ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής Βεζένκοφ είχε 13. Από τους γηπεδούχους που μετρούν τρεις ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ο Ζάρας με 26 πόντους και 5 ασίστ ήταν αυτός που πάλευε ουσιαστικά μόνος απέναντι στους παίκτες του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 10-14, 31-34, 46-58, 70-74

Την ξέφρενη πορεία της με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν, αλλά και τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού συνεχίζει η ΑΕΝΚ, που με κυριαρχία στα ριμπάουντ και εκπληκτική άμυνα πάνω στο μεγαλύτερο «όπλο» του Απόλλωνα Πάτρας, Κέβιν Γκάλογουεϊ, ουσιαστικά δεν κινδύνευσε καθόλου να πάρει τη νίκη με 63-54 και να πετύχει το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο «γερόλυκος» Μιχάλης Κακιούζης με 13 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα, ενώ για τους ηττημένους μοναδική όαση ήταν ο Ελ Αμίν με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 41-27, 55-41, 63-54

Ο Πανιώνιος ήταν ανταγωνιστικός στο Ρέθυμνο μέχρι το τέλος στην πρώτη παρουσία του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο, έμεινε και πάλι χωρίς νίκη, αφού η γηπεδούχος ομάδα ήταν πιο ουσιαστική και επικράτησε με 75-65 σε ένα παιχνίδι όπου έλαμψε το άστρο του Ρόλαντ Σαφτενάαρ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου, ωστόσο, στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι άντεξαν την πίεση και πήραν τη διαφορά που διατήρησαν ως το τέλος. Πρωτοστάτης στην μεγάλη νίκη των γηπεδούχων ο Ολλανδόρς Σαφτενάαρ, ο οποίος σημείωσε doubledoubleμε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους που αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, ο Κορόλεφ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Γουντς με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 32-31, 52-49, 75-65

Με τον Άγγελο Τσάμη να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα εντυπωσιακό σερί 20-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Κολοσσός Ρόδου πήρε μια σημαντική νίκη με 83-68 απέναντι στον Πανελευσινιακό στον πρώτο αγώνα μετά την παραίτηση του του Γιάννη Σκαραφίγκα.

Ο Τσάμης έκανε πράγματα και… θαύματα ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική επικράτηση. Από την πλευρά των ηττημένων που αναζητούν ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ώστε να μη βρεθούν από πολύ νωρίς να κινδυνεύουν, ο Μάρεϊ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ προσπάθησε, αλλά μετά το τρίτο δεκάλεπτο κανείς από την ομάδα του δε μπόρεσε να αντισταθεί στην  αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-38, 62-61, 83-68

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.