Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός, δεύτερη η Νέα Κηφισιά

Written by  Οκτ 27, 2014

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκα η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος basket-league σκρατς αφού τα φαβορί εύκολα η δύσκολα επικρατήσαν και συνεχίζουν την προσπαθεια τους στο φετινό μαραθώνιο της Α1.

 

Στο ΟΑΚΑ ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ με 92-58 και συνεχίζει μονός πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα. πρώτος σκόρερ για τους «πρασίνους» ο Νίκος Παππάς(18 πόντοι με 4/6 τρίποντα) μεγαλο παιχνίδι και από τον Βλάντο Γιάνκοβιτς(16 ποντοι,4/6 τριποντά) ενώ εξαιρετικός ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης(9 πόντοι και 13 τελικές πάσες). Από το «κιτρινόμαυρο» ναυάγιο επέζησε μόνο ο Ντούσαν Σάκοτα με 12 ποντους.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Κολοσσό και το τελικό 93-65 ήρθε φυσιολογικά. Μεγαλο παιχνίδι από τον εορτάζοντα Δημήτρη Αγραβάνη ο όποιος με 16 ποντους ήταν μαζί με τον Σπανούλη οι πρώτοι σκόρερ των «ερυθρόλευκων». Πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 14 ποντους, ενώ θετικός ήταν και ο Μπρέν Πέτγουει με 12. Από τους ηττημένους εντυπωσιακός ήταν ο Μάικ Τζέιμς με 28 πόντους με 5/5 βολές, 7/9 δίποντα και 3/7 τρίποντα.

Στη Δράμα ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΚΑΟΔ με 68-64 και πήρε μια υποπολιτισμό νίκη η οποία τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας(σ.σ εκκρεμεί η οριστική απόφαση για την τύχη του παιχνιδιού Άρης-ΠΑΟΚ). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «δικέφαλο» του Βορρά ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης ο όποιος «μίλησε» στο τέλος με πολύτιμους ποντους όταν η αναμέτρηση φαινόταν χαμένη. Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Κάρτερ με 18. Από τους γηπεδούχους που ενώ πάλεψαν δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζάρας με 13 ποντους.

Στην Ελευσίνα η Νέα Κηφισιά δεν δυσκολεύτηκε και με κολώνα της τον εορτάζοντα Δημήτρη Μαυροείδη(20 πόντοι και 12 ριμπάουντ) επικράτησε του Πανελευσινιακού με 79-68 και σημείωσε την πρώτη έκτος έδρας νίκη της για το φετινό πρωτάθλημα. Έκτος του Μαυροείδη πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Κακιούζης(16 πόντοι) Τσαλδάρης(10 πόντοι) και Λιακόπουλος(11 πόντοι). Από τον Πανελευσινιακό που ακόμα δεν εχει «γευτεί» τη χαρά της νίκης Ρόμπινσον με 18 και Μάρκοβιτς με 13 ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν.

Θρίλερ είχαμε στην Αμαλιάδα από το οποιο βγήκε νικητής το Ρέθυμνο. Ο ΑΓΟΡ επικράτησε του Κόροιβου με 75-72 χάρις στην ψυχραιμία του Φαγιέ από την γραμμή των βολών. Ο Σενεγαλέζος ήταν μαζί με τον Σαάφτεναρ πρώτοι σκόρερ των «Κρητικών»(15ποντοι) με τον Τρέβις Σίμπσον να σημειώνει 14. Από τον Κοροιβο που σε ένα ακόμα ματς-θρίλερ ήταν ο χαμένος Τζός Μάτσει με 15 και Μιχάλης Γιαννίδης με 13 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Στο «Nick Galis hall» η άμυνα και ο Βεζένκοφ βοήθησαν τον Άρη να φτάσει στη νίκη επί του Απόλλων Πατρών με69-64. Με την νίκη αυτή ο Άρης επέστρεψε στις επιτυχίες και συνεχίζει την προσπαθεια του στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 13 ποντους με τον Στέφαν Αντεγκμπόγιε να προσθέτει 12. Από το Απόλλων ο συνήθης ύποπτος Φιτζπάτρικ(21 πόντοι) προσπάθησε περισσότερο.

Τέλος στην Νέα Σμύρνη τα Τρίκαλα επικρατήσαν με 98-60 του Πανιωνίου και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τζάστιν Ίνγκραμ με 21 ποντους ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη ενώ από τους Νεοσμυρνιώτες που ακόμα «ψάχνουν» να βρουν τα αγωνιστικά τους πατήματα ο μονός παίχτης που είχε διψήφιο αριθμό ποντων ήταν ο Κόρολεφ με 10.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 92-58

ΣΕΦ. Ολυμπιακός-Κολοσσός 93-65

«Δημήτρης Κραχτίδης» ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ 64-68

Ελευσίνα. Πανελευσινιακός-ΑΕΝΕΚ 68-79

«Nick Galis hall» Άρης-Απόλλων 69-64

Αμαλιάδα. Κόροιβος-ΑΓΟΡ 72-75

Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος-Τρίκαλα 60-98

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.