Α1 η πρώτη αγωνιστική

Written by  Οκτ 13, 2014

Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκίνησε με μερικά πολύ σπουδαία και δραματικά παιχνίδια τα οποία είτε κριθήκαν στα τελευταία λεπτά είτε χρειάστηκε το εξτρά πεντάλεπτο προκειμένου να βγει ο νικητής.

 

Στο ΟΑΚΑ ο νταμπλούχους Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Σλότερ(18 πόντοι) και Μπατίστα(14 ποντοι,10 ριμπάουντ) επικράτησε με 76-66 της Νέας Κηφισίας και ξεκίνησε ιδανικά το 23ο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1. Από το αξιόμαχο σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεχώρισαν οι Τσαλδάρης(14 πόντοι), Ψάθας(10 πόντοι) και Κακιούζης(10 πόντοι).

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πήρε τους πρωτους δυο βαθμούς του στο φετινό μαραθώνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με το ευρύ 82-56 του Απόλλων Πατρών και έδειξε ότι ξεπέρνα την αγωνιστική κρίση που έφερε η ήττα από τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Βασίλης Σπανούλης με 17 ποντους. Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ σημείωσαν 13 και 11 ποντους αντίστοιχα. Από τον Απόλλων προσπάθησε ο Πέν Μπράντον με 22 ποντους.

Ιστορική νίκη για τον Κόροιβο. Η ομαδα της Αμαλιάδας πετυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο ντέρμπυ των νεοφώτιστων, επικρατώντας της ΑΕΚ με 80-67. Η ομαδα του Χάρη Μαρκοπούλου είχε κορυφαίους τους Λοούερι Ρόμπερτ με 18 ποντους, Σάσα Βασιίλιεβιτς με 11 και Μιχάλη Γιαννακίδη με 10. Η ΑΕΚ που δεν παρουσιάστηκε τόσο ανταγωνιστική στην πρεμιέρα της είχε κορυφαίους τον Μίλαν Μιλόσεβιτς(16 πόντοι), Ζήση Σαρικόπουλο(14 πόντοι) και Ντούσαν Σάκοτα(13 πόντοι).

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε το εξτρά πεντάλεπτο προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Ρέθυμνου Aegean με 88-79. Ο Μάρκ Κάρτερ με 19 ποντους, ο Τζούλιαν Βον με 15 ποντους ο αειθαλής Κώστας Χαραλαμπίδης με 12 ποντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ του «δικέφαλου», ενώ από τους Κρητικούς που έφτασαν μια ανάσα από το μεγαλο διπλό Άλλεν Τρέισον (16 πόντοι) , Ρόναλντ Σάφτεναρ (15 πόντοι), Τρέιβις Σίμπσον(15 πόντοι) και Μουχάμεντ Φαγιέ(12 πόντοι) ήταν αυτοί που «πόνεσαν» περισσότερο τα αμυντικά πλανά του Σούλη Μαρκοπούλου.

Στην Ελευσίνα ο 'Άρης ξεκίνησε και αυτός με νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 78-70. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 19 ποντους, ο Τόμας Τόρει με 18 και ο Σπύρος Μούρτος με 12 ήταν εκείνοι που συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου η ομαδα του Δημήτρη Πρίφτη να φύγει με το διπλό. Από τον Πανελευσινιακό προσπάθησαν περισσότερο οι Νέντ Κοξ με 15 ποντους και οι Νίκολα Μάρκοβιτς, Άαρικ Μαρέι (από 14 ποντους έκαστος).

Στη Δράμα και στο «Δημήτρης Κραχτίδης» ο ΚΑΟΔ έβαλε το πρώτο ροζ φύλλο στις αποσκευές του με την νίκη επί των Τρικάλων με 62-57. Τέρον Τζόνσον με 12 και Ρόμπερ Λο και Λίνος Χρυσίκοπουλος με 10 ποντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ για το συγκρότημα του Κώστα Μέξη . Από την ομαδα των Τρικάλων προσπάθησαν μονό Ο Τζάστιν Ίνγκραμ με 13 ποντους.

Τέλος στην Νέα Σμύρνη ο Κολοσσός είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στους έφηβους του Πανιωνίου με το 92-76 να έρχεται φυσιολογικά. Ο Μάικ Τζέιμς(26 πόντοι)και Ζβόνκο Μπούλιαν με 17 ποντους ήταν πρώτοι σκόρερ των Ροδιτών, ενώ από τους Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν οι Δημήτρης Σταμάτης(16 πόντοι) και Δημήτρης Μωραΐτης(15 πόντοι).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής.

ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός-ΑΕΝΕΚ 76-66
ΣΕΦ. Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών 82-56
Αμαλιάδα. Κόροιβος-ΑΕΚ 80-67
Πυλαία. ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 88-79
Ελευσίνα. Πανελευσινιακός-Άρης 70-78
Δράμα. ΚΑΟΔ-Τρίκαλα 62-57
Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος-Κολοσσός 76-92

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.