Τζάμπολ στην Α1

Written by  Οκτ 12, 2014

Το 23ο επαγγελματικό Πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά απόψε με τους 14 "μονομάχους" να ξεκινούν έναν μαραθώνιο 26 αγωνιστικών με διαφορετικές στοχεύσεις, αφετηρίες και φιλοδοξίες για τον καθέναν.

 

Αν για τους δυο μεγάλους της κατηγορίας, τον νταμπλούχοι Παναθηναϊκό και τον διεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακού, ο σκοπός είναι ένας και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα παλέψουν άλλες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, άλλες για να μείνουν στην πρώτη 8αδα και μερικές για ένα καλό πλασάρισμα.

Φέτος το πρωτάθλημα αναμένεται συναρπαστικό καθώς έχουμε την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια της ΑΕΚ που μετά από την... περιοδεία της στις χαμηλότερες κατηγορίες ξαναβρήκε λίγη από την χαμένη της αίγλη και μαζί με αυτή και τη θέση της στην Α1. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται πιο δυνατές και έτοιμες να «μπουν σφήνα» στους μεγάλους της Αθήνας και, γιατί όχι, να παίξουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα.

Το επαρχιακό μπάσκετ εκπροσωπείται για μια ακόμα χρονιά στο Πρωτάθλημα, φέτος μάλιστα περισσότερες ομάδες της επαρχίας συμπληρώνουν το μωσαϊκό της Basket League. Η περιφέρεια «διψάει» για μπάσκετ και το έχει αποδείξει τόσα χρονιά.

Το μενού της αγωνιστικής

Επτά πολύ σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Παναθηναϊκός, μεθυσμένος ακόμα από το νέκταρ της τεράστιας νίκης πρόκρισης επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο, υποδέχεται μια εκ των περσινών εκπλήξεων, την Νέα Κηφισιά του Ηλία Παπαθεοδώρου, με στόχο την νίκη σε συνδυασμό και με μια καλή εμφάνιση. Οι Πρωταθλητές ξεκινούν λαβωμένοι τη σεζόν, αλλα και με την ψυχολογία στα ύψη. Από την άλλη, η ΑΕΝΚ θέλει να δικαιολογήσει την περσινή της χρονιά και, γιατί όχι, να κοντράρει τους Πρωταθλητές στο ΟΑΚΑ.

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλων Πατρών σε μια αναμέτρηση που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα-σοκ από τον Παναθηναϊκό καλούνται να ανασυγκροτηθούν και με τον Μίλαν Τόμιτς στο τιμόνι πλέον να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Στην Πυλαία, ο τρίτος της περσινής βαθμολογίας ΠΑΟΚ υποδέχεται το Ρέθυμνο Aegean σε μια αναμέτρηση που παραδοσιακά κρύβει συγκινήσεις. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να ξεκινήσει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος που απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο Πρωτάθλημα, καθώς πήρε πιστοποιητικό μόλις πριν λίγες μέρες, με τη νεανική του σύνθεση υποδέχεται τον Κολοσσό Hotels. Οι Ροδίτες με σημαντικές αλλαγές στο ροστερ ξεκινούν το πρωτάθλημα με σκοπό ένα καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

Στη Δράμα και στο «Δημήτρης Κραχτίδης», ο ΚΑΟΔ American Genetics με νέο χορηγό φέτος στη φανέλα και με πολλά όνειρα υποδέχεται τα Τρίκαλα B.C. Aries, τα οποία στη δεύτερη τους σερί χρονιά στην Α1 έχουν στόχο την καθιέρωση στην κατηγορία των μεγάλων.

Στην Ελευσίνα, ο ανανεωμένος Πανελευσινιακός στην τρίτη του χρονιά στην Α1 κοντράρεται με τον Άρη που μετά από 3 χρονιά είχε και πάλι δικαίωμα μεταγραφών από το εξωτερικό. Η ομαδα του Γιώργου Σκαραφίγκα έχει στόχο την παραμονή και θα επιδιώξει να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή σχετικά γρήγορα.

Τέλος, στην Αμαλιάδα έχουμε το ντέρμπυ των νεοφώτιστων. Ο πρωτάρης Κόροιβος αντιμετωπίζει την νεοφώτιστη, αλλα όχι πρωτάρα ΑΕΚ. Ο Κόροιβος με νέο προπονητή και ανανεωμένο ροστερ θα ψάξει την πρώτη του νίκη στην Α1 απέναντι στον «Δικέφαλο» της Αθήνας που έρχεται ξανά για να πρωταγωνιστήσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας

17:00 ΣΕΦ Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών
17:00 Αμαλιάδα Κόροιβος-ΑΕΚ
17:00 Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος-Κολοσσός Hotels
17:00 Πυλαία ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Aegean
17:00 Ελευσίνα Πανελευσινιακός-Άρης
17:00 Δράμα ΚΑΟΔ American Genetics- Τρίκαλα B.c Aries
19:30 ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός-ΑΕΝΕΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.