Η «μαγική» φανέλα με το «τριφύλλι».

Written by  Οκτ 10, 2014

Σαν παραμύθι μοιάζει η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού.

Θα έχουμε να λέμε στα παιδιά μας ότι κάποτε υπήρχε μια «μαγική» φανέλα που όποιος τη φορούσε αυτομάτως από παιδί γινόταν... άντρας και μπορούσε να βγάλει εις πέρας την όποια δυσκολία του παρουσιαζόταν.

Έτσι και χθες, μόλις τα «μωρά» του Ντούσαν Ιβάνοβιτς έβαλαν τις φανέλες τους ένιωσαν ατρόμητοι και μπήκαν μέσα στο παρκέ αποφασισμένοι να... πεθάνουν για την ομαδα τους και δεν φοβηθήκαν ούτε για μια στιγμή το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση, είχε πιο έμπειρους παίχτες, αλλα ούτε και σάστισαν βλέποντας άδειο ένα γήπεδο που ξέρουν τι σημαίνει για την ψυχολογία της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε το πρώτο τεστ με άριστα ήταν κάτι σαν τη βασική εκπαίδευση και μπορεί τώρα ήρεμος να συνεχίσει την προσπαθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι η διοίκηση για να χτισθεί την ομαδα που θα πρωταγωνιστεί στα παρκέ τα επόμενα χρονιά.

Η χθεσινή επικράτηση δεν σημαίνει κάτι. Δεν έγινε αυτόματα ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστική ομαδα, το ροστερ έχει ελλείψεις, φάνηκε και χθες, η ομαδα θα ενισχυθεί. Βέβαια, σε περίπτωση ήττας αυτό θα γινόταν σύντομα, τώρα ίσως και να καθυστερήσει, σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να γίνουν προσθήκες και μάλιστα γρήγορα.

Οι τόνοι πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί και οι σφυγμοί ίσα να ακούγονται. Δεν έγινε και κάτι με μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο τρόπος με τον οποιο έζησε την νίκη ο αρχηγος Διαμαντίδης τα λεει όλα. Δεν μπήκε μέσα στο παρκέ, άφησε τα... παιδιά να πανηγυρίσουν, εκείνος ξέρει ότι τίποτα δεν κερδήθηκε για τους υπολοίπους, όμως, ήταν σημαντική η νίκη για αυτό και σαν σωστός και καλός αρχηγος τα προέτρεψε να χαρούν την νίκη, όπως εκείνα ήθελαν. Αλλα όλα μέχρι και χθες. Από σήμερα, εκείνος θα είναι που θα πάει πρώτος στο ΟΑΚΑ για προπόνηση, εμπνέοντας τους υπολοίπους.

Οι «πρασινοι» με την εμφάνιση τους έδειξαν ότι δεν φοβούνται και θα παλεύουν όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Είναι στο DNA αυτού του συλλόγου, έξαλλου, έτσι έχει μάθει, έτσι έχει μεταλαμπαδεύσει και στους επομένους και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Ο Ιβάνοβιτς βρήκε λύσεις από παίχτες που πίστεψε και πόνταρε πάνω τους. Εστεμπάν Μπατίστα, το θωρηκτό, με τις εμφανίσεις του- και ειδικά με τη χθεσινή θα κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν σύντομα τον Στεφάν Λασμέ. Χθες ειδικά ο Ουρουγουανος ήταν εκπληκτικός με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του τον σέντερ που έψαχνε αρκετά χρονιά.

Ο «δικτάτορας», όμως, κατάφερε να αναγεννήσει τον Νίκο Παππά. Ο Έλληνας γκαρντ αρχίζει έστω και μετά από ένα χρόνο να δείχνει λίγο από το μπασκετικό του ταλέντο και αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στον Βόσνιο τεχνικό της ομάδας. Ο Ιβάνοβιτς δουλεύει σκληρά, ταλαιπωρεί τους παίχτες με τις μεθόδους του, όμως, δικαιώνεται απολυτά όταν αποφασίζει να ποντάρει πάνω σε κάποιον και να τον εμπιστευτεί. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να βγάλει το καλό εαυτό του Νίκου Παππά, κάτι που δεν είχαν κάνει ούτε ο κόουτς Πεδουλάκης, αλλα ούτε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Η ομαδα πέρασε τον σκόπελο και κοιτάζει μπροστά. Το καράβι δεν εμβολίστηκε και συνεχίζει την πορεία του. Ο «καπετάνιος» είναι στη θέση του και το οδηγεί. Τώρα, που θα φτάσει... θα το ξέρουμε τον Ιούνιο. Ένα είναι σίγουρο, δεν θα βουλιάξει πάντως. Πρόσω ολοταχώς!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.