Δύσκολη πρόκριση επί της ΑΕΚ ο Άρης

Written by  Οκτ 07, 2014

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και προκρίθηκε στην οκτάδα του Κυπέλλου, σε έναν αγώνα που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι παίρνοντας από πολύ νωρίς διψήφια διαφορά, δείγμα ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο, η ΑΕΚ, που παρουσιάστηκε με σημαντικές απουσίες βρήκε τον τρόπο να μειώσει τη διαφορά και να πλησιάσει στο καλάθι πριν ο Τόμας με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κάνει το 35-31 του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ να περνά πρόσκαιρα μπροστά και τον Άρη να απαντά με σερί 9-0 που τον έβαλε και πάλι στη θέση του οδηγού. Ο Δικέφαλος, ωστόσο, πάλι δεν εγκατέλειψε τα «όπλα» και προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το τέλος με τον Άρη να είναι πιο ψύχραιμος και πιο τυχερός και να παίρνει τελικά τη νίκη με 63-57 και μαζί την πρόκριση στον προημιτελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Ν. Κηφισιάς στην Αθήνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βεζένκοφ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ριντ πρόσθεσε άλλους 17 πόντους με 5 ριμπάουντ. Ο Νώντας Παπαντωνίου με 17 πόντους, ο Ντούσαν Σάκοτα με 13 και ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην υπέρβαση.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-31, 52-48, 63-57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.