Κέρδος οι Σλότερ και Μπατίστα στην πρεμιέρα του «Gomelsky Cup»

Written by  Οκτ 04, 2014

Με τον Έι Τζέι Σλότερ να κάνει δυναμική επιστροφή έπειτα από τον τραυματισμό του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Νιζνί Νοβγκορόντ με 63-55 στην πρεμιέρα του «GomelskyCup» της Μόσχας και έδειξε πως με την επιστροφή των τραυματιών μπορεί να πετύχει πολλά.

 

Ο Αμερικανός γκαρντ που είχε να αγωνιστεί με την ομάδα του από το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, μπήκε με πολλή όρεξη στο παρκέ και με την συνολική του παρουσία όπου πέτυχε 16 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στην περιφέρεια του «τριφυλλιού».  

Από κοντά σε απόδοση και ο εντυπωσιακός Εστεμπάν Μπατίστα που πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 16 ριμπάουντ, κυριαρχώντας κάτω από τα δύο καλάθια, αποδεικνύοντας πως μπορεί πάνω του να στηριχθεί η πορεία του Παναθηναϊκού τη νέα χρονιά.

Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, παρά τις απουσίες και τις επιστροφές, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δει ξανά τους παίκτες του και να δοκιμάσει πολλά σχήματα και συστήματα ενόψει του μεγάλου προημιτελικού της Πέμπτης απέναντι στον Ολυμπιακό. Στα θετικά στοιχεία η πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σημείο όπου αναμένεται να στηριχθεί στη διάρκεια της χρονιάς.

Καλές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα και ο νεοαποκτηθείς Γιάνις Μπλουμς με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ σε σχεδόν ένα δεκάλεπτο συμμετοχής, κάνοντας με το «καλημέρα» τον προπονητή του να βάζει στο πίσω μέρος του μυαλού του την πιθανότητα να διατηρηθεί στο ρόστερ και μετά τη λήξη του διμήνου συμβολαίου του (1 + 1). Για όλα αυτά, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμα, αφού με μόλις ένα παιχνίδι και ελάχιστη προπόνηση με την ομάδα, δε μπορεί να βγει ορθό συμπέρασμα για την πορεία ενός παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε συμπαγής και αυτό είναι που θα πρέπει να κρατήσει ο προπονητής του για τη συνέχεια. Το τελευταίο τεστ με τη νικήτρια της αναμέτρησης ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος Ρίτας πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν και τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό θα κρίνει τα τελικά συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας των «πρασίνων» που, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να αναζητούν παίκτη για την ενίσχυση της ρακέτας τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον επί μακρόν τραυματία Νέλσον, τους ανέτοιμους Φώτση και Μαυροκεφαλίδη, αλλά και τους νεαρούς Παπαγιάννη, Διαμαντάκο και Κόνιαρη, γεγονός που δείχνει πως ακόμα και με την επιστροφή των προαναφερθέντων, η συνολική εικόνα της ομάδας θα είναι εντελώς διαφορετική.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.