Μάθημα για τους νέους η συντριβή από Ζαλγκίρις

Written by  Σεπ 28, 2014

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ο καλύτερος…φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα του «Akropolis Cup» που διοργανώνει η Ζαλγκίρις, αφού με τις ελλείψεις να είναι εμφανείς, γνώρισε μια εύκολη ήττα με 76-51 και έκανε το καλύτερο δώρο για να τιμήσει την γιορτή προς τιμήν του μεγάλου Άρβιντας Σαμπόνις.

 

Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του λιθουανικού συλλόγου, ενώ τιμώμενο πρόσωπο είναι ο θρυλικός Άρβιντας Σαμπόνις,ο οποίος διετέλεσε για περισσότερο από μια δεκαετία ηγετική μορφή της ομάδας, ενώ πλέον βρίσκεται στην θέση του προέδρου. Πριν από την έναρξη του τουρνουά, η Ζαλγκίρις τίμησε τον «γίγαντα» του παγκοσμίου μπάσκετ, αποσύροντας τη φανέλα με το #11, η οποία ανέβηκε στην οροφή της ZalgirioArena.

Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε και πάλι κατώτερος των περιστάσεων, αφού οι πολλές απουσίες δεν έδωσαν την ευκαιρία να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στην Ζαλγκίρις. Άλλωστε, με τους Φώτση, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη, Γιάνκοβιτς και Λούντζη να μην ταξιδεύουν καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα, τον Έι Τζέι Σλότερ να ακολουθεί την αποστολή, αλλά να κρίνεται ανέτοιμος και να μην αγωνίζεται και τον Τζάρβις Θριτ να μην παίρνει χρόνο, καθώς η παρουσία του είναι καθαρά και μόνο βοηθητική στις προπονήσεις, ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο από την απλή συμμετοχή.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες για το μέλλον, καθώς εκτός από τη διαχείριση του παρόντος, έχει και την δύσκολη αποστολή να προετοιμάσει και την επόμενη «φουρνιά» των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Αγωνιστικά, οι «πράσινοι» έχασαν από νωρίς την επαφή με το σκορ και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να κουράσουν την Ζαλγκίρις, που είχε στον πάγκο της τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ανήκει πλέον στο προπονητικό τιμ των πρωταθλητών Λιθουανίας. Οι Μπατίστα και Γκιστ πάλεψαν μόνοι και έδειξαν στους νέους παίκτες πως για να φτάσει κάποιος στην κορυφή, χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Ο Ουρουγουανός σέντερ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι πετυχαίνοντας 20 πόντους με 9/14 δίποντα, ενώ μάζεψε και 18 (!) ριμπάουντ, δείχνοντας πως σταδιακά βρίσκει τα πατήματά του και πως μπορεί, με την προσθήκη ενός ακόμα παίκτη για να μοιράζονται το βάρος της ρακέτας, να αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ – σέντερ είχε 15 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό του «Akropolis Cup» με την Γαλατασαράι που γνώρισε βαριά ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν στον δεύτερο αγώνα του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 43-24, 56-36, 76-51

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.