Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι και Πανιώνιο

Written by  Σεπ 23, 2014

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ της νέας αγωνιστικής περιόδου ξεκίνησε, αφού με την ολοκλήρωση της κλήρωσης του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ 2014-15, οι ομάδες μπήκαν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι την 11η Οκτωβρίου, ημέρα που θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κολεγίου Αθηνών και ήταν εκεί σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ, που ευχήθηκε για μια επιτυχημένη χρονιά, με υγεία και χωρίς παρατράγουδα.

Η κλήσωση πραγματοποιήθηκε με μια ιδιαιτερότητα, αφού για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες απουσίαζε ο Πανιώνιος, μια που δεν εξασφάλισε τα απαραίτητα έγγραφα και δεν θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Αντ’ αυτού τοποθετήθηκε η καρτέλα με το όνομα «Ομάδα Α», μέχρις ότου ξεκαθαρίσει ότι η Καβάλα, που είναι η επικρατέστερη να πάρει τη θέση του, θα πληροί της προϋποθέσεις συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία.

Η κλήρωσε δεν έφερε ντέρμπι στην πρώτη αγωνιστική, με τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό να υποδέχεται την έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος Κηφισιά και τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ τον Απόλλωνα Πάτρας. Η επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία θα την βρει στην Αμαλιάδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κοροιβο στην παρθενική του εμφάνιση στα μεγάλα σαλόνια.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» θα πραγματοποιηθεί την 11η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ενώ μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Πανελευσινιακός – Άρης

Ολυμπιακός – Απόλλων Πάτρας Carna

Παναθηναϊκός – ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

ΟΜΑΔΑ Α – Κολοσσός H HOTELS

Κόροιβος Αμαλιάδας – ΑΕΚ

ΚΑΟΔAmerican Genetics – ΤρίκαλαBC Aries

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο Aegean

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγιναν και οι βραβεύσεις για την περασμένη χρονιά, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να παραλαμβάνει το βραβείο για την κατάκτηση του νταμπλ και  τον εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Αγγελόπουλο, να παραλαμβάνει το βραβείο για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, ενώ ακολούθησαν και οι ατομικές βραβεύσεις στον Δημήτρη Διαμαντίδη ως πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ως τον καλύτερο νέο παίκτη, τον Γιώργο Μπόγρη που δεν μπόρεσε να είναι παρών λόγω των υποχρεώσεών του με την Ανδόρα, ως του πιο βελτιωμένου παίκτη, αλλά και της καλύτερης πεντάδας του Πρωταθλήματος που την απάρτισαν οι Διαμαντίδης, Ντι Τζέι Κούπερ, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργος Πρίντεζης και Στεφάν Λάσμε. Βραβείο ήθους παρέλαβαν οι ΚΑΕ Ρέθυμνο, ΚΑΟΔ, Ίκαρος και Απόλλων Πάτρας, ενώ για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ τιμήθηκαν οΠαναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, αλλά και οι οικογένειες των Κώστα Μουρούζη και Γιώργου Αμερικάνου που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

 

klirosi-vravia

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.