Τα μέτρα ασφαλείας για το ΣΕΦ

Written by  Οκτ 09, 2013

Παρουσία όλων των αρμοδίων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν για το ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2013-14.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο ομάδων και της αστυνομίας και συναποφασίστηκε να μην επηρεαστεί η ασφάλεια από το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τα μέτρα να είναι κανονικά σαν να επρόκειτο να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες. Έτσι, από τη σύσκεψη και, όπως ανακοινώθηκε, προέκυψε πως:

- Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα παραδοθεί στην επιτήρηση της Αστυνομίας, στις 10 μ.μ. της Κυριακής. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς τη Δευτέρα, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Ανάλογος έλεγχος στο Σ.Ε.Φ. θα γίνει και την παραμονή της αναμέτρησης. Μάλιστα την ημέρας του αγώνα, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα.

 - Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

 - Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι θύρες εισόδου των φιλάθλων, καθώς και τα μεταλλικά πλέγματα που τις περιβάλλουν.

 - Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και κλούβες στα άνω διαζώματα του Σ.Ε.Φ.

 - Δικαίωμα εισόδου στο Στάδιο την ημέρα του αγώνα, θα έχουν τα πρόσωπα που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλήματος και τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό πρωταθλήματος της Διοργανώτριας Αρχής (50 άτομα από κάθε ΚΑΕ, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών κ.λ.π., τα στοιχεία των οποίων θα αναγράφονται σε ειδική κατάσταση με ευθύνη των ομάδων), μέλη Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και Ε.Ο.Κ. όσοι εμπλέκονται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην τέλεση του αγώνα (προσωπικό γηπέδου, κριτές, γιατρός, παρατηρητής διαιτησίας, ΔΕΑΒ, στατιστική υπηρεσία, εκκαθαριστής και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την αναμέτρηση.

 - Θα λειτουργήσουν δύο θύρες εισόδου. Εκείνη των αθλητών, για την είσοδο των αποστολών των ομάδων, των διαιτητών, των κομισαρίων, κριτών, γιατρού, παρατηρητών διαιτησίας και ΔΕΑΒ και εκείνη των επισήμων για την είσοδο των δημοσιογράφων (διαπιστευμένων αθλητικών συντακτών και μελών της ΕΣΗΕΑ) και μελών Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και Ε.Ο.Κ.".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.