Τα πρώτα συμπεράσματα

Written by  Σεπ 15, 2014

Τρία δυνατά φιλικά εδωσε ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εν όψει της νέας χρόνιας.

Οι πρασινοι αντιμετώπισαν στη Γαλλία και στο τουρνουά της Μιλούζ τον Ερυθρό Αστέρα, τη Στρασμπουρ και την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου.

Το "τριφύλλι" γύρισε στην Αθήνα με απολογισμό μια νίκη και δυο ήττες σε αυτή την πρώτη προσπαθεια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση και ετοιμότητα της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με πάρα πολλές ελλείψεις καθώς και φέτος η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τους καλυτέρους οιωνούς. Το ιατρικό δελτίο είναι σχεδόν γεμάτο. Χαραλαμπόπουλος. Σλότερ, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης και προσφάτως ο Νέλσον είναι τα ονόματα που απαρτίζουν το απουσιολόγιο της ομάδας και, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι δύσκολη η όποια κριτική σχετικά με την εικόνα που παρουσίασε η ομαδα στα 3 δυνατά φιλικά στη Γαλλία.

Τα πρώτα στοιχεία

Ενέργεια, πάθος και δύναμη, τα 3 πρώτα στοιχεία του νέου Παναθηναϊκού. Η ομαδα αρχίζει να αλλάζει και να βασίζεται και στη δύναμη της ρακέτας. Η παρουσία του Μπατίστα έξαλλου εγγυάται αυτή την αλλαγή στην φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός σέντερ είναι μέχρι στιγμής η έκπληξη, έχει πολύ καλά στοιχεία, είναι δυνατός, βγάζει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και γενικά φαίνεται να είναι ένα υπεροπλο στα χέρια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο όποιος από την αρχή είχε ποντάρει στην αξία του.

Νίκος Παππάς

Το μεγαλο φετινό στοίχημα της ομάδας έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από τον Νίκο Παππά. Ο Έλληνας γκαρντ μετά την μέτρια περσινή χρόνια καλείται να αποδείξει ότι συνήρθε από την μεταβατική περίοδο και θα ξεδιπλώσει στο παρκέ το μπασκετικό του ταλέντο. Η μέχρι στιγμής παρουσία του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις δείχνει ότι έχει ξεπεράσει την περσινή δύσκολη χρόνια και αφήνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Πολλά νέα παιδιά

Μικρός μέσος όρος ηλικίας. Πολλά νέα παιδιά είναι η φετινή επιλογή, αλλά και ρίσκο του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός τόλμησε και επένδυσε στην νέα γενιά του αθλήματος, έκανε ένα «παιδομάζωμα» που είχε να κάνει καιρό η ομαδα. Η ομαδα θωρακίστηκε με ταλέντο και διψά για διάκριση και τίτλους, μπορεί να έχασε σε εμπειρία, αλλα κερδισε -ή ελπίζει πως θα κερδίσει- σε διάθεση, όρεξη και μεράκι για μεγάλες επιτυχίες. Ο Παναθηναϊκός έξαλλου χρόνια τώρα ήταν ο βασικός αιμοδότης των Εθνικών Ομάδων και αυτή την ταυτότητα θέλει να ξαναβρεί, κάτι που με την κίνηση αυτή δείχνει να τον βάζει σε καλό δρόμο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.