Με Διαμαντίδη- Γκιστ εύκολα στους «4»

Written by  Οκτ 08, 2013

Δεν χρειάστηκε να ιδρώσει καν ο Παναθηναϊκός που με μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στο Ρέθυμνο και επικράτηση με 52-83 πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

 

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχτισαν από νωρίς μια διαφορά (8-20), δίνοντας το στίγμα πως ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν στο μαχητικό Ρέθυμνο περιθώρια να αμφισβητήσουν την εγχώρια κυριαρχία τους. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους νταμπλούχους να προηγούνται με 13-24.

Στη δεύτερη περίοδο το Ρέθυμνο προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο, με μπροστάρη τον Διαμαντίδη που μοίραζε το παιχνίδι καταπληκτικά και σκόραρε όποτε χρειαζόταν η διαφορά έμενε σταθερά κοντά σε διψήφιο νούμερο, για να κλείσει το ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 32-40.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι και το κατάφεραν με ένα σερί 12-0, το οποίο εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Το Ρέθυμνο δεν έδειχνε ικανό να γυρίσει το παιχνίδι κι έτσι, η τρίτη περίοδος έληξε με 41-64.

Η τελευταία περίοδος ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έδειξαν κανένα έλεος στο αδύναμο να αντιδράσει Ρέθυμνο και έτσι, το τελικό 52-83 ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Κορυφαίος για τους νικητές που πλέον στρέφονται στην προετοιμασία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ήταν για πολλοστή φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πέτυχε 13 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Γκιστ επίσης με 11 και ο Παππάς με 11. Από την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ δεν υπήρξαν διασωθέντες, ωστόσο, οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολλές περισσότερες από αυτές που παρουσίασε και άπαντες στο στρατόπεδο των Κρητικών ευελπιστούν να τις δείξουν στην δική τους πρεμιέρα απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.