Πιθανότητες να προλάβει ο Γκιστ

Written by  Φεβ 18, 2014

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του μπαίνει ο Παναθηναϊκός για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκα. Την τελευταία στιγμή κρίνεται του Γκιστ.

 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης προετοιμάζει τους παίκτες του για τη μεγάλη μάχη που, εκτός από το γόητρο, θα κρίνει πολλά και για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν πολύ καλά το Top 16 με τρεις νίκες, ωστόσο, ακολούθησαν ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα η ομάδα να βρεθεί πλέον σε δύσκολη βαθμολογική θέση, έστω κι αν η διοργάνωση έχει ακόμα πολύ δρόμο. Με νίκη ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στο 4-3 και πιάνει και πάλι τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, έχοντας καταφέρει εναντίον του ένα ακόμα γερό χτύπημα στο γόητρο και την ψυχολογία του. Με ήττα, ωστόσο, οι «πράσινοι» μπαίνουν σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκριση στα playoff.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, αφού έχουν ήδη αγωνιστεί τρεις φορές με τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχουν κερδίσει τις δύο, ενώ από την περσινή χρονιά, μετρούν ένα εντυπωσιακό σερί νικών σε βάρος του «αιωνίου» αντιπάλου τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε νέο προβληματισμό προσπαθήσει να τους θέσει ο Ολυμπιακός που στα τελευταία του παιχνίδια έχει δείξει διάθεση να αλλάξει τον τρόπο ανάπτυξής του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος μπήκε στις προπονήσεις, ωστόσο, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στους προσαγωγούς, με τον Αμερικανό να είναι σαν θηρίο στο κλουβί, δηλώνοντας αποφασισμένος ότι δεν θα χάσει το μεγάλο ντέρμπι.

Η παρουσία του στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων ήταν καθοριστική και ο Αργύρης Πεδουλάκης αισιοδοξεί πως θα τον έχει στη διάθεσή του για το μεγάλο παιχνίδι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θέμα ωρών πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ζακ Ράιτ στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του «τριφυλλιού» και να βοηθήσει κυρίως στον τομέα της δημιουργίας, όπου εντοπίζεται μέχρι σήμερα το πιο μεγάλο πρόβλημα

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.