Διαμαντίδης και…Βον γλίτωσαν τον αποσυντονισμένο ΠΑΟ

Written by  Φεβ 05, 2014

Με το μυαλό στον τελικό, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει από την έδρα του πολύ μαχητικού ΚΑΟΔ και χρειάστηκε την παράταση και τα μοιραία λάθη του Βον για να «δραπετεύσει» με 85-87 και να διατηρήσει τη διαφορά του από τους διώκτες του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

 

Ο ΚΑΟΔ ήταν η ομάδα που έκανε τη μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό στον τελευταίο αγώνα του 2013 γκρεμίζοντάς του τις όποιες ελπίδες είχε για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας. Απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδας, η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς απέδειξε πως αυτή η νίκη δεν ήταν τυχαία και πως διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο που αξίζει να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία. Η κλάση του Δημήτρη Διαμαντίδη, όμως, μίλησε για μία ακόμα φορά στα δύσκολα και, σε συνδυασμό με τις κακές στιγμές του Βον που κλώτσησε δύο φορές την ευκαιρία να κλέψει τη νίκη για τους γηπεδούχους, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση και το 16-1 στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πλήρεις στη Δράμα, σε έναν ιστορικό αγώνα για τον Μάικ Μπατίστ, ο οποίος έφτασε τις 300 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όντας μακράν ο πρώτος στη σχετική λίστα των ξένων παικτών που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε πριν από το παιχνίδι να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους παίκτες του, αλλά και να δώσει τη νευκαιρία σε όσους μέχρι σήμερα έχουν μικρό χρόνο, ωστόσο, με τον ΚΑΟΔ να κοντράρει στα ίσα το παιχνίδι, δεν του δόθηκε η ευκαιρία.

Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος, όταν ο ΚΑΟΔ βρέθηκε μπροστά με 67-63 στο 36’. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έκανε ένα σερί 7-0 και πέρασε μπροστά με 67-70, όμως, οι γηπεδούχοι απάντησαν και πέρασαν ξανά μπροστά στα τελευταία 42’’. Με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 71-72 με βολές του Διαμαντίδη, ο Τζούλιαν Βον κέρδισε βολές στα 0,2’’, αλλά ευστόχησε μόνο στη μία, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Και στον επιπλέον χρόνο, ο αγώνας δεν ενδείκνυτο για καρδιακούς. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να καθαρίζει το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα 4 πόντων στο 44’38’’, όμως, στο μπάσκετ τίποτα δεν έχει τελειώσει πριν το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Μπράουν με τρίποντο στα 13’’ μείωσε σε 83-84, ο Κάρι έκανε 1/2 βολές, ο Μπράουν τον μιμήθηκε και ο Διαμαντίδης με 2/2 έκανε το 84-87 στο 44’57’’.

Ο Βον έχασε για δεύτερη φορά την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όταν με 3’’ να απομένουν, αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από την σκοπίμως χαμένη βολή του Τζόουνς, αστόχησε στην πρώτη προσπάθεια και, στην συνέχεια, δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο από τον Αντώνη Φώτση, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση.

Ο Παναθηναϊκός με αυτόν τον τρόπο πέρασε από μια πολύ δύσκολη έδρα και διατήρησε τη διαφορά από την δεύτερη θέση, ωστόσο, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν κατάφερε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του ενόψει του τελικού της Κυριακής, αλλά και της συνέχειας στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν για μία ακόμα φορά ο κινητήριος μοχλός για τον Παναθηναϊκό, ενώ Μπράουν με 27 και Τζόουνς με 23 ήταν εκείνοι που οδήγησαν τον ΚΑΟΔ πολύ κοντά στο να πάρει μία ακόμα μεγάλη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-40, 59-53, 72-72, 85-87

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.