Με Πελεκάνο… «πέταξε» για τον τελικό ο Άρης

Written by  Φεβ 05, 2014

Με θετική ψυχολογία πηγαίνει στην Κρήτη ο Άρης για να διεκδικήσει το πρώτο του Κύπελλο έπειτα από δέκα χρόνια, αφού σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο «Αλεξάνδρειο» επικράτησε τελικά του μαχητικού Ρεθύμνου με 73-67 και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.

 

Οι «κίτρινοι» είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι και να πάνε ήσυχοι στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, το μυαλό τους «έπλευσε» για την Κρήτη νωρίτερα, με αποτέλεσμα στο τέλος της αναμέτρησης να καρδιοχτυπήσουν και να κινδυνεύσουν ακόμα και με ήττα.

Σε ένα «Αλεξάνδρειο» που γέμισε από τους φιλάθλους του Άρη που έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στην ομάδα ενόψει τελικού, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 39-26 στο ημίχρονο δείχνοντας πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ωστόσο, στο δεύτερο χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν και να μπουν σε περιπέτειες.

Το Ρέθυμνο ισοφάρισε σε 49-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ κατάφερε να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η εμπειρία του Μιχάλη Πελεκάνου έγειραν το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων.

Με το τελικό 73-67 ο Άρης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και με καλή ψυχολογία πλέον στρέφεται στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο από το 2004. Πρώτος σκόρερ για τους «κίτρινους» ήταν ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ σημείωσε 12. Ο Γιάννης Καλαμπόκης με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Γκάμπριελ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-26, 49-49, 73-67

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.