Σκορ και θέαμα σε Πυλαία, Ρόδο, Κηφισιά

Written by  Φεβ 02, 2014

Μπορεί το ενδιαφέρον της ημέρας να μονοπώλησε η εξασφάλιση της wild card από την Εθνική Ελλάδος, ωστόσο, στην αγωνιστική δράση υπήρχαν πολλά και όμορφα παιχνίδια για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τρεις αναμετρήσεις.

 

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ έβαλε περισσότερα από όσα έφαγε και επικράτησε του μαχητικού Ρεθύμνου με 97-90. Όσοι φίλαθλοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον αγώνα έμειναν ευχαριστημένοι από ένα χορταστικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το Ρέθυμνο αν και ξεκίνησε δυνατά παίρνοντας νωρίς μία διαφορά, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο κι έτσι ο ΠΑΟΚ που πήρε μπρος από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά έχτισε μια διαφορά που έφτασε και το +15, κλειδώνοντας τελικά τη νίκη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είδε πέντε παίκτες του να ολοκληρώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (Τσαϊρέλης 11, Δέδας 13, Μαργαρίτης 13, Μπόγρης 15, Κασελάκης 10) φτάνοντας στη νίκη που τον διατηρεί με αξιώσεις στο κυνήγι της τρίτης θέσης στη βαθμολογία. Από την πλευρά των Κρητικών, ο Ράιτ που πυροβολούσε από παντού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 31 πόντους και 5/9 τρίποντα και ο νεοαποκτηθείς Εζιούκου με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 45-41,73-58, 97-90

Σε πανηγυρικό κλίμα, με τους φιλάθλους της που γέμισαν το γήπεδο να χειροκροτούν την εντυπωσιακή της πορεία, η ΑΕΝΚ εξακολουθεί να τρελαίνει κόσμο στην παρθενική της εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία παίρνοντας την έβδομη νίκη της στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της! Τελευταίο θύμα της τρομερής ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου που εδώ και δύο μήνες έχει καταφέρει να ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό πολύ δύσκολα στο ΣΕΦ, ήταν ο Άρης που όπως αποδείχθηκε, είχε το μυαλό του περισσότερο στον τελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρώην «κιτρινόμαυρος» Δημήτρης Τσαλδάρης σημείωσε 18 πόντους και, μαζί με τον Τόνι Κρόκερ που πρόσθεσε 17 οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη με 81-74 και την παραμονή της σταθερά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, από τον Άρη που πια θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται και το τι γίνεται προς τα κάτω, αφού πλέον βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, Μούρτος με 14 και Αθηναίου και Βεζένκοφ με4 12 προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα τους να κάνει την ανατροπή από το -19 που βρέθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 32-16, 46-35, 60-48, 81-74

Στο Βενετόκλειο της Ρόδου, ο Απόλλων Πάτρεας πήρε μία πολύ σημαντικά βαθμολογική ανάσα επικρατώντας με 82-84 του γηπεδούχου Κολοσσού, σε ένα παιχνίδι όπου οι εναλλαγές στο σκορ ήταν εντυπωσιακές.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν λίγο μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου με 19 πόντους πιστεύοντας πως είχαν ουσιαστικά καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Κολοσσός, ωστόσο, δεν φημίζεται ότι είναι μια ομάδα που τα παρατά εύκολα και με αντεπίθεση διαρκείας, όχι μόνο πλησίασε, αλλά πέρασε και μπροστά παίρνοντας, μάλιστα, σημαντικό προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό 7 πόντων (82-75). Κι εκεί που όλοι πίστευαν πως τα πάντα είχαν κριθεί, ο Απόλλωνας με ένα εντυπωσιακό 9-0 στο τελευταίο λεπτό κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη που θα τον βοηθήσει να «αναπνεύσει» λίγο περισσότερο ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Μπολντς με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Γουίλσον με 18 ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ για τους γηπεδούχους, ο Άγγελος Τσάμης με 24 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο πρωτεργάτης της ανατροπής στην τελευταία περίοδο, ενώ και ο Σμιθ με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ προσπάθησε να κρατήσει τη νίκη στην Ρόδο.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-53, 53-66, 82-84

Το δικαίωμα να ελπίζει ακόμα διατήρησε ο Ηλυσιακός, που απέναντι στον Πανελευσινιακό πήρε τη νίκη με 84-75, η οποία είναι πολύ σημαντική για την πορεία του στο Πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι που την περασμένη εβδομάδα δυσκόλεψαν αρκετά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, έχοντας ως ηγέτες τις «παλιοσειρές» Περικλή Δορκοφίκη που σημείωσε 19 πόντους, αλλά και τον Νίκο Χατζή που με 14 πόντους αποδεικνύει ότι όσο κι αν περάσουν τα χρόνια, η ποιότητα του αθλητή δεν χάνεται.

Από την ομάδα της Ελευσίνας, ο Μανώλης Παπανακάριος που κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα, σημείωσε 18 πόντους με 5 ασίστ, ενώ ο Τζόουνς προσέθεσε άλλους 16 και μάζεψε και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 49-37, 62-52, 84-75

Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με τις αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον ΚΑΟΔ, του Παναθηναϊκού με τα Τρίκαλα και του Ίκαρου με τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα  υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική, λόγω της διακοπής του Πρωταθλήματος για τον τελικό Κυπέλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου


16.00 Πανιώνιος-ΚΑΟ Δράμας (Κορομηλάς-Καρακατσούνης-Σταματόπουλος)
19.15 Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (Καλδίρης-Μπίκας-Ταρενίδης Στ.)
19.30 Ίκαρος Χαλκίδας -Ολυμπιακός (Ταβουλαρέας-Αφεντουλίδης-Τσώνος Β.)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.